Alles over de Nike Dunk High

Geschiedenis van de Nike Dunk High

Nike’s Dunk High sneakers werden voor het eerst uitgebracht in 1985 als onderdeel van de basketbal lijn van het bedrijf. De Nike Dunk High was ontworpen als een hogere-top versie van de Nike Dunk Low, die twee jaar eerder was uitgebracht.

De Nike Dunk High werd al snel populair onder basketbalspelers en skateboarders, dankzij de duurzaamheid en het stijlvolle ontwerp. In het begin van de jaren 2000, begon Nike met het uitbrengen van limited edition versies van de Nike Dunk High, wat hielp om de populariteit verder te vergroten.

Vandaag de dag, is de Nike Dunk High nog steeds een van Nike’s meest iconische sneakers en is geliefd bij zowel sneakerheads als casual fans.

Shop de Nike Dunk High hier

Kenmerken van de Nike Dunk High

Nike Dunk Highs zijn de kenmerkende basketbalschoen van Nike. Ze zijn gemaakt met een bovenwerk van leer en suède, Nike Air demping, en een rubberen buitenzool met een visgraat tractie patroon. De Nike Dunk Low is een iets uitgeklede versie van de Nike Dunk High.

Het heeft dezelfde algemene vorm en gevoel, maar het is gemaakt van een minder duurzaam synthetisch leer en heeft geen Nike Air demping. Het is ook een beetje lichter in gewicht, waardoor het een goede keuze is voor spelers die snel willen kunnen bewegen op de baan.

Shop de Nike Dunk High hier

Hoe stijl je de Nike Dunk High sneaker?

Hier zijn drie eenvoudige manieren om de Nike Dunk High te stylen:

  • Met een spijkerbroek – De Nike Dunk High ziet er geweldig uit met een spijkerbroek, of je nu gaat voor een casual look of iets meer gekleed. Zorg er wel voor dat je jeans de juiste maat heeft – te baggy en het zal je voeten overspoelen, te strak en het zal er oncomfortabel uitzien.
  • Met een rok of jurk – Nike Dunks staan ook geweldig bij rokken en jurken. Voor een casual look kun je ze combineren met een denim rok of zonnejurk.
  • Met korte broek – Nike Dunks zijn de perfecte zomerse sneaker. Combineer ze met denim cutoffs of een korte broek met opdruk voor een leuke en stijlvolle look.

Beroemdheden die de Nike Dunk High sneaker hebben gedragen

Nike’s Dunk High sneaker is al jaren een favoriet onder beroemdheden. Van hip hop sterren tot Hollywood acteurs, veel grote namen zijn gespot met deze iconische schoen.

De Nike Dunk Low is ook een populaire keuze onder beroemdheden, en is gezien aan de voeten van iedereen, van Kendall Jenner tot Justin Bieber. Hoewel de Nike Dunk High niet langer in productie is, blijft het een begeerd item onder sneakerheads en fashionista’s.

Wie weet, misschien brengt Nike op een dag de Nike Dunk High terug, en zien we nog meer beroemdheden met deze iconische schoen rocken!

Shop de Nike Dunk High hier

Verschil tussen Nike Dunk High voor dames en heren

Nike’s Dunk schoenen zijn verkrijgbaar in zowel dames- als herenmaten, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen de twee versies. De Nike Dunk High voor heren is ontworpen voor maximale ondersteuning en stabiliteit, met een hogere enkelkraag en een stevigere constructie.

De Nike Dunk Low voor dames, daarentegen, heeft een lager profiel en een lichtere constructie voor meer comfort en flexibiliteit. Beide schoenen zijn voorzien van Nike’s kenmerkende Zoom Air technologie voor responsieve demping, maar de heren versie heeft een extra laag Nike Max Air in de hiel voor extra impact bescherming.

Uiteindelijk komt de keuze tussen de twee modellen neer op persoonlijke voorkeur en het gewenste niveau van ondersteuning.

Een paar van de dikste colorways

Nike’s Dunk High Black White is een klassieke Nike sneaker die al jaren meegaat. De Nike Dunk High is een hoge top basketbalschoen die oorspronkelijk werd uitgebracht in 1985. De Nike Dunk High was ontworpen om een meer comfortabel en ondersteunend alternatief te zijn voor de Nike Air Jordan 1, die twee jaar eerder werd uitgebracht.

De Nike Dunk High heeft een gewatteerde kraag, Nike Air demping, en een visgraat buitenzool patroon. De Nike Dunk High Black White is een tijdloze Nike sneaker die kan worden gedragen met bijna elke outfit. Of je nu een jeans en een t-shirt of een pak en stropdas rockt, de Nike Dunk High Black White zal er altijd geweldig uitzien.

Shop de Nike Dunk High “Black White” hier!

Nike SB Dunk Highs zijn een populaire stijl van Nike sneakers. Ze zijn ontworpen met skateboarden in het achterhoofd, en hebben een hoger dan gemiddelde enkel ondersteuning. Ze zijn ook ontworpen om comfortabel en duurzaam te zijn, met een verstevigde tong en kraag.

de schoenen zijn er in verschillende kleuren en stijlen, en zijn een populaire keuze onder skaters en sneakerheads. Als je op zoek bent naar een stijlvolle en comfortabele sneaker, dan zijn Nike SB Dunk Highs een goede keuze.

Shop de Nike SB Dunk High hier!

De Nike Dunk High Blue is een basketbalschoen die een high-top ontwerp heeft. De Nike Dunk High Blue heeft een blauw lederen bovenwerk met witte Nike Swoosh logo’s aan de zijkanten. De Nike Dunk High Blue heeft ook een witte rubberen zool.

Deze parels werd eerst gedragen door college basketbal spelers en werd daarna populair onder skateboarders. De Nike Dunk High Blue werd opnieuw uitgebracht in 1998 en opnieuw in 2007. De Nike Dunk High Blue is vandaag de dag nog steeds populair en wordt door veel mensen gedragen.

Shop de Nike Dunk High “Blue” hier!

Shop de Nike Dunk High hier

Hoe vallen Nike Dunk High sneakers?

Deze sneakers vallen trouw aan de maat en zijn verkrijgbaar in dames- en herenmaten. Dus, als je op zoek bent naar een paar Nike Dunks die precies op maat vallen, ga dan voor de Nike Dunk Highs! 🙂

Waar kan ik de Nike Dunk high scoren?

Deze sneaker kun je op veel plekken scoren! Deze sneaker is een goed paartje om in je collectie te hebben dus zeker een aanrader!

Ben jij nu benieuwd geworden naar deze sneaker? Klik dan hier voor de dikste Dunks! Benieuwd naar andere aankomende releases? Hou dan onze releasekalender en blog in de gaten!

Shop de Nike Dunk High hier

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring