Alles over StockX

Welkom in de StockX wereld! In deze blogpost geven we je een kleine introductie over wat StockX is, en belangrijker,…

Welkom in de StockX wereld! In deze blogpost geven we je een kleine introductie over wat StockX is, en belangrijker, wat het voor jou als sneakerfreak kan doen. Misschien heb je al eerder van StockX gehoord, maar weet je niet precies wat het is of hoe het werkt – dus laat ons je inlichten!

Inhoudsopgave van deze pagina over StockX

De oprichting van StockX

De oprichter van Stockx, een miljardenbedrijf dat begon als een online marktplaats voor sneakers en streetwear, was vastbesloten iets meer te creëren dan het zoveelste sociale media account.

Na jaren op Wall Street gewerkt te hebben voor hij zich op straat wendde op zoek naar nieuwe ideeën kwam hij op een dag, terwijl hij van zijn werk naar huis liep, op zijn nu beroemde idee: Bouwen aan wat in alle industrieën bekend zou worden – Een plaats waar exclusieve artikelen vrij verhandeld worden zonder enige barrières of beperkingen!

StockX is opgericht door echte sneakerfreaks

Toen sneakerhead Josh Luber op het idee kwam een geweldige zoekmachine voor sneakers te ontwerpen, bleek hij niet alleen een van Stockx’s oprichters te zijn, maar ook de CEO. Zijn passie leidde hem op dit levenspad en nu met meer dan 1 miljoen gebruikers op onze site elke maand; lijkt het wel of iedereen zijn voorbeeld volgt!

Josh Luber heeft Stock X opgericht samen met Greg Schwartz, Dan Gilbert en Chris Kaufman.

Toen hij jonger was, besteedde Luber al zijn vrije tijd aan het verzamelen van sneakers. Hij studeerde zelfs rechten om niet te veel casual schoenen in de kast te hebben staan! Maar met een nieuwe carrière bij IBM en een oude liefde voor het verzamelen van sportschoenen onder deze naam “Campless”, gaat het eindelijk beter – letterlijk natuurlijk…

Toen Luber’s idee door grote bedrijven werd afgewezen, begon hij zijn eigen bedrijf en noemde het ‘Campless’. Tegenwoordig staat deze ondernemer bekend als een van de meest succesvolle mensen in digitaal sportvermaak met een innovatief brein om nieuwe ideeën te bedenken

De speciale formule van StockX

De vier vrienden die Stockx oprichtten kwamen allemaal op verschillende momenten op het idee. Gilbert gebruikte zijn kennis van de toeleveringsketen om een sneaker catalogus op te bouwen, Schwarts hielp met het opzetten van een georganiseerde online winkel voor schoenen en streetwear artikelen, en ook verkopers op ons platform die ze van andere bedrijven zoals ‘Campless’ hadden betrokken.

Kaufman werkte intern binnen hun eigen bedrijf terwijl Luber de zakelijke aspecten voor zijn rekening nam, waaronder de ontwikkeling van een marketing strategie, die hem ertoe bracht deze nieuwe startup genaamd “StockX” op te richten.

Het bedrijf Stock x verschilt in veel opzichten van Marktplaats. Zo zijn alle sneakers geverifieerd en kunnen er geen namaak of knock-offs op hun site verkocht worden; ze verkopen alleen nieuwe modellen met bewijs van aankoop (een foto), wat het een authentieke plek maakt voor sneakerheads die op de hoogte willen blijven van de laatste trends zonder al te veel moeite te hebben om te vinden wat ze nodig hebben, vergeleken met andere sites zoals Ebay!

Wat is nog meer een onderscheidende factor van StockX?

Behalve dat je kunt zien waarvoor andere sneakers verkocht zijn, speelt Stockx ook een rol in de prijsbepaling. Dit betekent dat je bij aankoop van een item bij hen inzicht krijgt in hoe de prijzen kunnen stijgen of dalen voordat ze uiteindelijk bij de verkoop worden vastgesteld.

Wat transparantie over de marktwaarde helpt verzekeren en tegelijk kopers gemoedsrust geeft in de wetenschap dat je je kostbare bezit niet kunt verpatsen zonder alle aspecten betreffende de waarde erachter te begrijpen!

Hoe doet Stock X het tegenwoordig?

Stockx is een bedrijf dat is blijven groeien en veranderen sinds Josh Luber in september 2020 zijn vertrek bij het bedrijf aankondigde. De marktwaarde van een miljard dollar weerhield Stockx er niet van zijn succes voort te zetten, al dachten veel mensen daar op het eerste gezicht anders over toen ze van dit nieuws hoorden!

De sneakerwereld is op zijn kop gezet door Stockx. Een bedrijf dat alleen begon als een gegevensverstrekker voor schoenen functioneert nu meer als een online marktplaats waar je met hun ingebouwde app van alles kunt kopen en verkopen, van designer items, streetwear tot elektronica!

StockX review

Stockx is een nieuwe speler in de online marktruimte, en het is snel een kracht aan het worden om rekening mee te houden. Het bedrijf heeft al naam gemaakt door samen te werken met enkele van de grootste namen in de mode- en sneakerwereld, zoals Adidas, Nike, en Supreme.

Maar wat is StockX nu precies?

Kort gezegd is het een online marktplaats die kopers en verkopers in staat stelt sneakers, streetwear, handtassen, horloges, en andere luxegoederen te verhandelen.

Wat StockX onderscheidt van zijn concurrenten is het gebruik van gegevens om zijn prijsmodel aan te sturen. Door verkoopgegevens uit het verleden te analyseren, kan StockX zijn gebruikers real-time marktinformatie geven over de artikelen waarin ze geïnteresseerd zijn. Zo weten kopers precies hoeveel ze voor een voorwerp moeten betalen, en verkopers hoeveel ze kunnen verwachten te ontvangen.

Het authenticatieproces van StockX

Een ander belangrijk kenmerk van StockX is het authenticatieproces. Om er zeker van te zijn dat alle op de site vermelde artikelen echt zijn, heeft StockX een team van deskundigen in dienst dat elk artikel onderzoekt voordat het wordt vermeld. Dit proces beschermt niet alleen kopers tegen oplichterij, maar geeft verkopers ook de geruststelling dat hun spullen door de site worden geaccepteerd.

Tot nu toe is Stock X een enorm succes. In slechts een paar korte jaren heeft het bedrijf een gebruikersbestand opgebouwd van miljoenen mensen van over de hele wereld. En met zijn recente uitbreiding naar Europa, Azië, en Australië, is hetduidelijk dat StockX hier is om te blijven.

Wat onderscheidt StockX van de concurrenten?

Wat StockX onderscheidt van zijn concurrenten is het gebruik van gegevens om zijn prijsmodel aan te sturen. Door verkoopgegevens uit het verleden te analyseren, kan StockX zijn gebruikers real-time marktinformatie geven over de voorwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. Zo weten kopers precies hoeveel ze voor een voorwerp moeten betalen, en verkopers hoeveel ze kunnen verwachten te ontvangen.

Is StockX betrouwbaar?

Ja, Stock X is een betrouwbaar bedrijf dat is blijven groeien en veranderen sinds Josh Luber in september 2020 zijn vertrek bij het bedrijf aankondigde. De marktwaarde van een miljard dollar heeft StockX er niet van weerhouden zijn succes voort te zetten. Hoewel veel mensen er op het eerste gezicht anders over dachten toen ze van dit nieuws hoorden, is de sneakerwereld door StockX op zijn kop gezet. Een bedrijf dat uitsluitend begon als een gegevensverstrekker voor schoenen functioneert nu meer als een online marktplaats waar je kunt kopen en verkopen.

De sneakerwereld is door StockX op zijn kop gezet. Een bedrijf dat uitsluitend begon als een gegevensverstrekker voor schoenen functioneert nu meer als een online marktplaats waar je met hun ingebouwde app van alles kunt kopen en verkopen, van designer artikelen, streetwear tot elektronica!

Hoe werkt StockX?

Stock X is een online marktplaats die kopers en verkopers in staat stelt sneakers, streetwear, handtassen, horloges, en andere luxegoederen te verhandelen.

Wat StockX onderscheidt van zijn concurrenten is het gebruik van gegevens om zijn prijsmodel aan te sturen. Door verkoopgegevens uit het verleden te analyseren, kan StockX zijn gebruikers real-time marktinformatie geven over de voorwerpen die zegeïnteresseerd zijn. Zo weten kopers precies hoeveel ze voor een voorwerp moeten betalen en verkopers hoeveel ze kunnen verwachten te ontvangen.

Stock X heeft een team van deskundigen

Om er zeker van te zijn dat alle op de site vermelde goederen echt zijn, heeft StockX een team van deskundigen in dienst dat elk voorwerp onderzoekt voor het op de site wordt gezet. Dit proces beschermt niet alleen kopers tegen oplichterij, maar geeft verkopers ook gemoedsrust dat hun spullen door de site zullen worden geaccepteerd .

Tot nu toe is StockX een groot succes. In slechts een paar korte jaren heeft het bedrijf een gebruikersbestand opgebouwd van miljoenen mensen van over de hele wereld. En met zijn recente uitbreiding naar Europa, Azië, en Australië is het duidelijk dat StockX hier is om te blijven.