De meest bekende Nike collabs: van street art tot high fashion

Nike staat bekend om zijn leiderschap in innovatie, niet alleen op sportgebied maar ook in de kunst- en modewereld. Het…

Nike staat bekend om zijn leiderschap in innovatie, niet alleen op sportgebied maar ook in de kunst- en modewereld. Het merk heeft samengewerkt met wat invloedrijke namen uit de mode industrie om enkele nieuwe sneaker op de markt te brengen. Hieronder delen we enkele van deze bijzondere samenwerkingen die een blijvende impact hebben gehad op de sneaker cultuur.

Nike x Off-White™ – De “The Ten” collectie

De “The Ten” collectie, een samenwerking tussen Nike en Off-White™ onder leiding van de ontwerper Virgil Abloh, introduceerde een reeks van tien vernieuwde Nike klassiekers in 2017. Van de Air Jordan 1 tot de Air Max 90, deze sneakers ondergingen een radicale transformatie met de constructieve elementen en industriële invloeden. Deze schoenen zijn essentieel geworden voor diegenen die de lijnen tussen haute couture en streetwear vervagen.

highxtar the ten de off white x nike sale a subasta 2

Nike x Sacai – dubbelzijdige innovatie

Chitose Abe, de ontwerper achter Sacai, is bekend om haar talent voor het heruitvinden van kleding en schoenen. De samenwerking met Nike heeft ons de LD Waffle en Blazer Mid gebracht, elk met kenmerken zoals swooshes en veters. Deze sneakers zijn populair in de sneakerwereld en benadrukken Abe’s design.

Nike x Sacai x Fragments LDWaffle Sneakers - Farfetch

Nike x Travis Scott – de invloed van een superster

Travis Scott’s samenwerkingen met Nike, waaronder zijn versies van de Air Force 1 en Air Jordan 1, hebben unieke elementen zoals omgekeerde swooshes en verborgen vakjes. Deze limited-edition sneakers verkopen vaak binnen enkele minuten uit en laten de invloed van popcultuur op de dagelijkse mode.

Air Jordan 1 Retro Low OG SP Travis Scott Olive - Jordan 1 Low - Pirri

Nike x Parra – Nederlandse design flair

Piet Parra, een vooraanstaand Nederlands kunstenaar, heeft met zijn levendige en opvallende ontwerpen enkele van de meest kleurrijke Nike sneakers gecreëerd. Modellen zoals de Air Max 1 en Dunk Low zijn verrijkt met Parra’s stijl van felle kleuren en unieke patronen.

Nike SB Dunk Low Pro