De New Balance 2002R: een moderne twist op performance running

De 2002R van New Balance is een meesterwerk dat innovatief design combineert met uitzonderlijke prestaties, geïnspireerd door de historische MR2002,…

De 2002R van New Balance is een meesterwerk dat innovatief design combineert met uitzonderlijke prestaties, geïnspireerd door de historische MR2002, een topmodel voor hardlopers dat oorspronkelijk in 2010 werd uitgebracht. Met een technisch design biedt de 2002R een draagbare versie van wat ooit een prestatiegerichte sneaker was. Deze blog duikt dieper in de kenmerken en de dit model, dat zowel de casual sneaker liefhebber als de hardloper zal aanspreken.

Verfijning en stijlvol comfort

Het ontwerp van de 2002R straalt een klassieke charme uit met een moderne twist. De bovenkant van de schoen is gemaakt van ademend mesh,  met suede overlays die niet alleen structuur bieden maar ook een laag aan detail toevoegen. Deze materialen zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling, maar bevorderen ook de duurzaamheid en het comfort van de schoen, ideaal voor zowel dagelijks gebruik als voor activiteiten.

2002R
Shop hier de New Balance 2002R

Demping technologieën

Een opvallend kenmerk van de 2002R is de ABZORB-middenzool, bekend om zijn vermogen om impact te absorberen door een combinatie van demping en compressieweerstand. Dit zorgt voor een ultra-zacht gevoel onder de voet, ideaal voor zowel korte runs als langdurig wandelen. De toegevoegde ABZORB SBS-pods op de hiel versterken dit gevoel door extra schokabsorptie te bieden, waardoor elke stap comfortabel aanvoelt.

Gericht op stabiliteit en ondersteuning

Naast comfort legt de 2002R ook een sterke nadruk op stabiliteit, dankzij de Stability Web-technologie in de buitenzool. Deze technologie biedt ondersteuning aan de voetboog, wat fijn is voor het behouden van een goede houding en het voorkomen van voet moeheid tijdens het lopen of rennen.