De Nike Air Max 1 '86 verschijnt in de iconische 'Mets' colorway

Voor de liefhebbers van zowel sneakers als honkbal komt er een opvallende release aan: de Nike Air Max 1 ’86 verschijnt in een ‘Mets’ colorway. Deze speciale uitvoering, geïnspireerd door de kleuren van de Amerikaanse honkbalclub de New York Mets, wordt op 17 oktober 2024 uitgebracht, net op tijd voor de start van het nieuwe MLB-seizoen. Hoewel het geen officiële samenwerking betreft, is de link met de New Yorkse ploeg duidelijk zichtbaar in het design van de sneaker. 

Bekijk de hier de Nike Air Max 1’86 “Cosmic Clay” 

Nike Air Max 1'86 "Cosmic Clay"

De New York Mets en hun impact

In Nederland is honkbal misschien niet zo groot, maar in Amerika behoort het tot de absolute top van de sporten. De Major League Baseball (MLB) is een jaarlijkse competitie die miljoenen fans over de hele wereld trekt. De New York Mets, gevestigd in Queens, New York, zijn een vaste waarde binnen deze competitie. Dit team, opgericht in 1962, heeft een trouwe fanbase en staat bekend om hun iconische blauw-oranje kleurencombinatie, dezelfde kleuren die je terugziet in de Air Max 1 ’86 ‘Mets’.

Nike Air Max 1'86 "Cosmic Clay"

De connectie tussen de Mets en de Air Max 1 ’86

Interessant aan deze release is dat de Air Max 1 ’86 niet zomaar een jaartal in zijn naam draagt. Het jaar 1986 is namelijk het laatste jaar dat de Mets kampioen werden in de MLB. Toevallig of niet, dit jaar markeert ook de introductie van de originele Air Max 1, ontworpen door de legendarische Tinker Hatfield. Het samenvallen van deze twee mijlpalen lijkt meer dan een gelukkig toeval, en maakt de sneaker extra speciaal voor zowel sneakerheads als honkbalfans.

Nike Air Max 1'86 "Cosmic Clay"

Design en kenmerken van de Nike Air Max 1 ’86 ‘Mets’

Het kleurenpalet van deze Air Max 1 ’86 is een eerbetoon aan het logo van de Mets, dat blauw en oranje combineert. Deze opvallende kleurencombinatie wordt toegepast op de kenmerkende colorblocking van de sneaker. De basis van de schoen is gemaakt van stevig mesh, wat zorgt voor ademend vermogen, terwijl de suède overlays niet alleen voor extra stevigheid zorgen, maar ook een luxe uitstraling geven aan het geheel.

Nike Air Max 1'86 "Cosmic Clay"

Wat deze sneaker uniek maakt, is hoe subtiel het honkbal thema is verwerkt. In tegenstelling tot eerdere samenwerkingen tussen Nike en honkbalteams, zoals de Yankees, bevat de ‘Mets’ colorway geen specifieke team logo’s of honkbal gerelateerde details. Dit geeft de sneaker een veelzijdige uitstraling die zowel fans van de Mets als casual sneakers dragers zal aanspreken.

Releasedatum en beschikbaarheid

De Nike Air Max 1 ’86 ‘Mets’ is sinds 17 oktober 2024 verkrijgbaar via Nike en geselecteerde retailers. Zorg ervoor dat je deze release toevoegt aan je collectie, want hij zal ongetwijfeld de harten van sneakerverzamelaars en honkbalfans veroveren.

Bekijk de hier de Nike Air Max 1’86 “Cosmic Clay” 

 

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring