De populairste sneaker merken

Wij zijn op zoek gegaan naar de populairste sneaker merken van dit moment! Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar…

Wij zijn op zoek gegaan naar de populairste sneaker merken van dit moment! Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de modellen die de laatste tijd zijn uitgebracht en die veel worden verkocht, maar ook naar de achterliggende informatie omtrent deze sneaker merken.

In dit blog artikel lees je alles over deze sneakermerken en zul je meer over deze merken te weten komen! 😉

Direct de meest populaire sneaker merken shoppen

Klik op onderstaande links om direct door te gaan naar dit merk in onze sneaker zoekmachine!

Informatie over deze sneaker merken

In dit blog artikel bespreken wij de meest populaire sneaker merken! Benieuwd naar een specifiek merk? Klik dan hieronder het merk en ga direct naar het desbetreffende merk toe!

 • Nike
 • adidas
 • Asics
 • Puma
 • New Balance
 • Diadora
 • Reebok
 • Jordan
 • Fila
 • Converse
 • Kangaroos
 • Veja
 • Karhu
 • Mason Garments
 • Vans
 • Saucony

Informatie over Nike

Nike is één van de grootste, al dan niet hét grootste, sneakermerk van de wereld! Maar weet jij eigenlijk hoe je de naam van Nike uitspreekt? Je zegt het als “naiki”. Wist jij dat? 😉

Nike is natuurlijk een zeer groot merk op zichzelf, maar heeft daarnaast ook nog andere merknamen onder zich, zoals bijvoorbeeld Air Jordan, Converse en Hurley.

Het Nike logo: de “Swoosh”

Daarnaast is het Nike logo, oftewel de “Swoosh”, een van de bekendste logo’s en beeldmerken die je je maar kunt bedenken. Overal zie je de “Swoosh” terug!

De verschillende Nike producten

Als je kijkt naar de producten die Nike verkoopt, dan wordt 60% van de totale omzet behaald door de verkoop van Nike sportschoenen en sneakers! Veel he? De overige 40% wordt behaald door de verkoop van andere sportproducten, zoals kleding en accessoires.

Hoe worden de Nike producten verkocht?

Nike verkoopt het grootste gedeelte van de producten via o.a. de eigen webshop van Nike en andere winkels oftewel retailers. Een klein deel wordt verkocht via eigen winkels van Nike. Maar toch is de eigen webshop van Nike het snelst groeiende verkoopkanaal.

Daarbij is de Verenigde Staten de grootste afzetmarkt van Nike, want de VS is namelijk goed voor maar liefst 40% van de omzet die wordt gerealiseerd.

Waar produceert Nike haar producten?

De productie van Nike wordt vrijwel allemaal uitbesteed. Dit betekend dat Nike zelf geen productielocatie heeft. De landen waar de meeste Nike artikelen worden geproduceerd zijn o.a. China, Vietnam, Turkije, Indonesië en Thailand.

Lees hier alles over Nike op Wikipedia

De populairste modellen van Nike:

Shop hier alle Nike producten in onze zoekmachine

 

Informatie over adidas

Wist jij dat adidas vanaf 1949 met een kleine letter “a” wordt geschreven? Daarvoor heette het Adidas AG, maar vanaf 1949 is het dus veranderd naar “adidas”, zonder hoofdletter. Grappig he?!

adidas is de grootste fabrikant/sportmerk van Europa en de op één na grootste sportmerk ter wereld, na Nike uiteraard. De omzet van adidas bedroeg in 2018 maar liefst €21,915 miljard, dus moet je nagaan hoe groot dit bedrijf is!

Het merk adidas is onderdeel van de “Adidas Group”, waarin o.a. ook Reebok en Runtastic (een Oostenrijkse fitnesstechnologie onderneming) zitten. En wist jij dat adidas 8,33% van de voetbalclub Bayern München bezit? Wij ook niet, tot dat wij op onderzoek gingen haha!

Leuk adidas geschiedenis weetje

In 1920 zijn de broers Adolf en Rudolf Dassler begonnen met het maken van schoenen. Na flink wat gedoe in de oorlog, wat te maken had met Hitler en de SS, waren de broers uit elkaar gevallen.

Rudolf verliet daardoor ook het bedrijf dat hij samen met zijn broer had opgezet, en is toen begonnen met het merk Puma. Adolf heeft toen de naam veranderd in “Adidas”, een samenvoeging van zijn voornaam Adolf en achternaam Dassler. Het is later altijd haat en nijd geweest tussen de broers en merken.

Lees hier alles over adidas op Wikipedia

De populairste adidas modellen

Shop hier alle adidas producten in onze zoekmachine

 

Informatie over Asics

Asics is een Japanse fabrikant van o.a. sportschoenen en sportkleding. Asics behoort tot de top 5 grootste producten van sport producten ter wereld!

Hoe komt Asics aan de naam?

De naam “Asics” is een samenvoeging van de Latijnse zin “gezonde ziel in een gezond lichaam”, deze luidt: “Anima Sana In Corpore Sano”. A – S – I – C – S. Weet je dat ook weer! 😉

De geschiedenis van Asics

Asics is in 1949 opgericht en heette destijds “Onitsuka Co”. Vanaf de start van het bedrijf is het altijd druk geweest om steeds meer weer nieuwe en betere producten te ontwikkelen. Hierbij kregen ze hulp van wetenschappers en topsporters, om zo tot de best presterende producten te komen.

Asics heeft zelfs een eigen onderzoekscentrum, waar onderzoek wordt gedaan naar allerlei sportwetenschappen via veel verschillende afdelingen.

Hier wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld hoe het lichaam beweegt, hoe materialen reageren op intensief gebruik en noem maar op. Alles om steeds maar weer betere producten te kunnen produceren. Cool he?!

De populairste Asics modellen

Shop hier alle Asics producten in onze zoekmachine

 

Informatie over Puma

Het bedrijf Puma is in 1948 opgericht door Rudolf Dassler, één van de twee broers, zoals hierboven al genoemd bij adidas. Het bedrijf heette in eerste instantie “PUMA Schuhfabrik Rudolf Dassler”, maar is daarna doorgegaan als alleen “Puma”.

De resultaten en omzet van Puma

De omzet van Puma bedroeg in 2020 maar liefst 5,2 miljard en is daarmee een van de grootste sportmerken in de wereld. Puma moet daarbij Nike en adidas wel voor zich laten als je kijk naar jaaromzet.

De verkoop van schoenen en sneakers is goed voor de helft van deze jaaromzet. Daarnaast is de verkoop van kleding goed voor 1/3 van de omzet en de rest wordt gerealiseerd door de verkoop van accessoirees.

De winkels en persoon van Puma

Puma heeft daarnaast 800 winkels over de hele wereld, daarbij zorgt ook de eigen webshop van Puma voor een groot aandeel in de jaaromzet. Puma heeft 12.000 mensen in dienst, waarvan maar liefst 10.000 actief zijn op de verkoop- en marketing afdelingen van het bedrijf en de winkels.

Productie van Puma producten

De productie van alle producten van Puma wordt volledig uitbesteed. Dit wordt allemaal geproduceerd door fabrieken in Azië.

Leuk weetje over Puma

Wist jij dat Puma zelfs een eigen mobiele telefoon heeft ontwikkeld en uitgebracht? Dit wa samen met het bedrijf “Sagem Wireless” en heette de “Pumaphone”. Deze telefoon is verkrijgbaar sinds april 2010.

Lees hier alles over Puma op Wikipedia

De populairste Puma modellen

Shop hier alle Puma producten in onze zoekmachine