Hoe combineer je een jurk met sneakers?

Tijdens een avondje uit of een zomerse dag komt het vaak voor dat je een jurk aan trekt in plaats van een lange broek. Jurken komen in allemaal verschillende soorten, vormen en stijlen. Er is een jurk te vinden voor een chique diner tijdens een eerste date, voor een groot evenement en zelfs voor een dagje op het strand.

Bij elke jurk moet je goed bedenken welke soort schoenen je aantrekt. Voor een dagje op het strand kies je vaak voor een paar slippers of sandalen terwijl je voor een chique evenement juist kiest voor een paar hakken.

Maar wat nou als je gedurende de avond graag comfortabel wilt zijn met je schoenen? Dan kies je voor een paar sneakers. Toch blijken sneakers vaak niet altijd te passen bij de jurk of de gelegenheid. Dus hoe kan je een paar sneakers goed combineren met een jurk?

Kies voor contrast

Een van de oplossingen om sneakers goed te combineren met een jurk is door contrast te creëren. Als je een chique jurk draagt, zoals een elegant midi-jurkje of een klassieke little black dress, kun je deze perfect combineren met sneakers voor een verrassende look.

Kies bijvoorbeeld voor witte sneakers om een frisse en sportieve uitstraling te creëren. Je kan ook kiezen voor zwarte sneakers voor een meer ingetogen en verfijnde look. Het contrast tussen de formele jurk en de casual sneakers zorgt voor een interessant en dynamisch effect.

Spelen met lengte

Een andere manier om een jurk te combineren met sneakers is door te spelen met lengte. Als je bijvoorbeeld een lange maxi-jurk draagt, kun je deze combineren met sneakers voor een trendy en comfortabele look. Steeds meer vrouwen kiezen er ook voor om sneakers te dragen onder een lange maxi-jurk om een comfortabele en stijlvolle look te creëren tijdens een dagje uit.

Wil je graag een meer casual look? Kies dan voor een kortere jurk, zoals een mini-jurk of een skaterjurk, en combineer deze met sneakers. Hiermee creëer je juist een speelse en jeugdige uitstraling. Cramersvanasten.nl heeft bijvoorbeeld een groot assortiment aan jurken en sneakers waardoor je zelf een outfit kan samenstellen gebaseerd op jouw persoonlijke stijl.

Experimenteren met kleuren

Probeer ook te experimenteren met kleuren. Door te kiezen voor sneakers in een contrasterende kleur ten opzichte van je jurk kan je een statement maken. Als je kiest voor sneakers in dezelfde kleur als je jurk creëer je een meer samenhangende look.

Bedenk dus van tevoren wat voor look jij graag wilt creëren en kies op basis van die look je sneakers uit. Kleurrijke sneakers kunnen een eenvoudige jurk direct opfleuren en een meer speelse uitstraling geven, terwijl neutrale gekleurde sneakers, zoals wit, zwart of grijs, juist je look meer ingetogen en verfijnd kunnen maken.

Accessoires

Om je outfit helemaal af te maken, kun je experimenteren met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een leuke crossbody tas, een statement ketting of een paar opvallende oorbellen. Accessoires kunnen helpen om de focus te leggen op je outfit en je persoonlijke stijl te benadrukken.

Voor een meer casual look kun je kiezen voor sportieve accessoires, zoals een rugzak of een pet, terwijl je voor een meer formele look kunt kiezen voor elegante accessoires, zoals een clutch of een paar mooie oorbellen.

Wees comfortabel

Vergeet niet om je comfortabel te voelen in je outfit! Kies daarom voor sneakers in plaats van hakken als je weet dat je die dag veel moet lopen. Trek sneakers aan die goed passen en voldoende ondersteuning bieden zodat je geen last krijgt van je voeten gedurende de dag. Daarnaast is comfortabel zijn ook essentieel voor je zelfvertrouwen en zo creëer je een stijlvolle uitstraling.

De perfecte combinatie

Door een chique jurk te combineren met sneakers kun je een trendy en comfortabele outfit creëren die perfect is voor elke gelegenheid. Of je nu gaat winkelen met vriendinnen, een dagje naar het strand gaat of een avondje uit gaat, met de juiste combinatie van een jurk en sneakers kun je er stijlvol en moeiteloos uitzien.

Sneakers met jurk

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring