HUF X Nike; iconisch in de skate en streetwear scene

HUF werd in 2002 opgericht door professioneel skateboarder Keith Hufnagel en heeft sindsdien een diepe verankering in de skateboard en…

HUF werd in 2002 opgericht door professioneel skateboarder Keith Hufnagel en heeft sindsdien een diepe verankering in de skateboard en street wear community. Het merk begon als een kleine boetiek in San Francisco, gericht op het samenbrengen van niche merken en producten die nauw verbonden waren met skateboarden. Al snel groeide HUF uit van een bescheiden winkel naar een merk dat eigen kleding, accessoires en schoenen produceert.

HUF en Nike: een legendarische samenwerking

De naam HUF is ook sterk verbonden met Nike. De winkel van Keith was een van de eerste prominente verkopers van Nike SB sneakers, wat bijdroeg aan de populariteit van beide merken onder skaters en sneakerheads. Een van de meest memorabele samenwerkingen tussen HUF en Nike is de HUF x Nike Air Max 1, uitgebracht in 2004.

Terugkeer van een iconische collab

Recent werd bekend dat HUF en Nike, twintig jaar na hun laatste grote succes, opnieuw de handen ineen hebben geslagen voor een driedelige sneakercollectie. Deze collectie, waarbij de Air Max 1 opnieuw centraal staat, blikt vooruit met officiële foto’s en mockups die al veel beloven.

HUF Nike Air Max 1 2024: eerste blik

De eerste foto’s van de nieuwe HUF x Nike Air Max 1 sneakers zien er veelbelovend uit. Deze speciale editie van de Air Max 1 komt in drie opvallende nieuwe kleuren: “Anthracite Pear”, “Pink Pow” en “Brilliant Orange”. Elk paar is een eerbetoon aan iconische momenten en ontwerpen uit het verleden. Zo verwijst de “Anthracite Pear” naar de klassieke Green Apple colorway, terwijl de “Brilliant Orange” en “Pink Pow” inspiratie halen uit nooit eerder uitgebrachte samples.

Details en materialen

Hoewel het nog moeilijk is om de uiteindelijke kwaliteit van de sneakers in te schatten, zijn de eerste foto’s zeer veelbelovend. We zien hoogwaardige materialen zoals gebarsten leer op de mudguards en glad leer op de toeboxen en kragen. Premium nubuck is gebruikt op het middelste gedeelte van de sneaker en de overlays rond de hak. Deze details worden aangevuld met getrommelde leren Swooshes en diverse accentkleuren op de tongen, zolen en het Nike Air logo op de hakken.

Houd ons in de gaten voor updates

Wij kunnen niet wachten tot de release van deze nieuwe collectie, jij ook niet? Voor de laatste updates over deze releases, check regelmatig onze releasekalender, onze blogs en onze Facebookpagina en onze Instagram-pagina.

Release details

HUF x Nike x Air Max 1 “Anthracite Pear”

– Release: 22 juni

– Modelnummer: HF3713-002

Nike x HUF Air Max 1 "Pear" Shoes – Extra Butter

HUF x Nike x Air Max 1 “Brilliant Orange”

– Release: 15 juni (alleen verkrijgbaar in de US)

– Modelnummer: HF3713-001

Nike Air Max 1 HUF Anthracite Brilliant Orange

HUF x Nike x Air Max 1 “Pink Pow”

– Release: 15 juni (alleen verkrijgbaar in Japan)

– Modelnummer: HF3713-003

Nike Air Max 1 HUF Anthracite Pink Pow

Blijf ons volgen voor meer informatie en updates over deze spannende nieuwe releases!