Hyprints lanceert een nieuwe gouden Air Max 1 print ‘Urban Legend’

Heb je wel eens sneakers zien hangen aan een kabel en je afgevraagd wat dat nou eigenlijk betekent. Het fenomeen…

Heb je wel eens sneakers zien hangen aan een kabel en je afgevraagd wat dat nou eigenlijk betekent. Het fenomeen zelf heet ‘shoe tossing’ of ‘shoefitti’, maar over de betekenis lijkt niemand het eens te zijn.

Het mysterie omtrent “Shoe tossing”

Het mysterie omtrent shoe tossing heeft Hyprints geïnspireerd tot het maken van zijn nieuwste werk ‘Urban Legend’. ‘Urban Legend’ is een gelimiteerde art print met daarop een paar hangende Air Max 1’s. De print is afgewerkt met reflecterende folie en is vanaf vandaag te verkrijgen via de webshop van Hyprints.

Het fenomeen van Shoe tossing

“Hoe dieper je in het fenomeen duikt, hoe gekker de verhalen worden – van drugs dealen en criminele activiteiten, tot een vorm van kunst of het afsluiten van een levensfase.

In plaats van het vinden van antwoorden, blijf je achter met nóg meer vragen. Misschien is het beste antwoord wel, hoe onvoldaan het ook klinkt, dat er niet maar 1 verklaring voor te vinden is” aldus Sven, oprichter van Hyprints. Sven: “Desondanks lijken alle verhalen iets gemeen te hebben: zo gaat het bijna altijd om het achterlaten van een teken (net zoals graffiti), meestal ter ere van een persoon, plek of gebeurtenis.”

Urban Legend is de tweede print van Hyprints

‘Urban Legend’ is de tweede print van Hyprints die uitgerust is met reflecterende folie en komt in twee kleuren; goud en rosé goud.

Het design is geprint op 380 g/m2 wit mat art papier, komt in een oplage van 100 stuks (50 goud, 50 rosé goud), en is genummerd op de achterkant.

Hyprints is de design studio van grafische vormgever Sven Dekker, en is gespecialiseerd in het maken van grafische kunst, met een focus op sneakers, fashion en popcultuur. Klik hier om de prints te bekijken.

Daarnaast hebben wij ook nog 2 andere blogs geschreven over de creaties van Hyprints. Deze zijn ook zeker de moeite waard om even te checken!