Jordan Off White

Er is iets met de Jordan Off White waardoor ze gewoon opvallen. Misschien is het de unieke kleurstelling, of de manier waarop ze zijn vormgegeven, maar ze lijken gewoon de aandacht op te eisen.

Als je een sneaker zoekt die hoofden doet omdraaien, zijn deze zeker het overwegen waard. Ze zijn ook comfortabel en veelzijdig, dus je kunt ze vrijwel overal dragen. Of je je nu op- of afkleedt, de Jordan Off Whites zijn een prima optie. Bekijk ze vandaag nog en ontdek het zelf!

Shop de Jordan Off White hier

De geschiedenis van het merk Jordan

Het merk Jordan is een van de meest iconische en succesvolle merken ter wereld, maar dat was niet altijd zo. Het merk werd in 1984 gestart door Nike, in samenwerking met basketballegende Michael Jordan.

In die tijd had Nike het moeilijk om te concurreren met rivaliserende merken als Adidas en Converse, en ze zagen in Jordan een manier om weer terrein te winnen op de markt voor basketbalschoenen. De gok wierp vruchten af, en de Air Jordan lijn werd al snel een bestseller.

Sindsdien heeft het merk Jordan zich uitgebreid naar andere gebieden, waaronder kleding en accessoires, maar schoenen blijven de kern van het bedrijf. Vandaag is het merk Jordan miljarden dollars waard, en zijn erfenis blijft groeien.

Dankzij de associatie met een van de grootste basketbalspelers aller tijden vertoont het merk Jordan geen tekenen dat het binnenkort langzamer zal gaan.

Geschiedenis van het merk Off White

Off White is een eigentijds streetwear merk dat de laatste jaren een cult aanhang heeft gekregen. Het merk werd in 2013 opgericht door Virgil Abloh, een afgestudeerde aan het Illinois Institute of Technology.

Abloh maakte voor het eerst naam in de modewereld als creatief directeur van Kanye West’s kledinglijn, Yeezy. In 2012 lanceerde hij zijn eigen lijn streetwear, Pyrex Vision. Het jaar daarop debuteerde hij Off White als een meer high-end versie van Pyrex Vision.

Off White won snel aan ophef dankzij zijn unieke benadering van design. De esthetiek van het merk wordt bepaald door het gebruik van zowel luxe als streetwear elementen. Zo zijn Off White’s kenmerkende ” Ikea-geïnspireerde” schoenveters gemaakt van gerecyclede autogordels.

Het merk verwerkt ook vaak industriële materialen als duct tape en blootliggende ritsen in zijn ontwerpen. Deze mix van hoge en lage elementen heeft Off White geholpen zich van andere streetwear merken te onderscheiden.

Tegenwoordig is Off White een van de populairste merken in de modewereld. Zijn stukken worden regelmatig gezien op zowel beroemdheden als trendsetters. In 2017 noemde Forbes Abloh een van de invloedrijkste mensen in de mode-industrie. Dankzij het aanhoudende succes kun je gerust zeggen dat Off White here to stay is.

Jordan 4 Off White

De Jordan 4 Off White werd in 2018 uitgebracht als onderdeel van een samenwerking tussen Nike en streetwear ontwerper Virgil Abloh. De sneaker is gebaseerd op de originele Air Jordan 4, maar heeft een aantal unieke details die hem onderscheiden van het klassieke ontwerp.

Het bovenwerk is gemaakt van een combinatie van leer en mesh, en is afgewerkt met Abloh’s kenmerkende “AIR” logo op de hiel. De schoen bevat ook een oranje hanglabel en zichtbare stiksels aan de zijkanten, die beide kenmerkend zijn voor Abloh’s stijl.

De Jordan 4 Off White werd in beperkte hoeveelheden uitgebracht en was snel uitverkocht, waardoor het een van de meest gezochte sneakers van het jaar werd.

Off White Jordan 1

De Off White Jordan 1 is een van de meest gezochte sneakers die vandaag op de markt zijn. De schoen is ontworpen door Virgil Abloh en heeft een kenmerkende mix van stijl en comfort.

De eenvoudige wit-grijze kleurstelling wordt gecompenseerd door kleuraccenten, waaronder een feloranje Swoosh en rode “Air” branding. De schoen is gemaakt van eersteklas materialen, waaronder een middenzool van zacht schuim en een duurzame rubberen buitenzool.

En als finishing touch zijn de veters bedrukt met Abloh’s kenmerkende uitspraak: “Voor wie begrijpt, is geen uitleg nodig. Voor wie het niet begrijpt, is geen uitleg mogelijk.” Of je nu een sneakerhead bent of gewoon een comfortabele en stijlvolle alledaagse schoen zoekt, de Off White Jordan 1 is een prima optie.

Dus daar heb je het, de complete lowdown over een van de meest geanticipeerde sneakers van dit jaar.

Neem zeker een kijkje op onze website voor al het laatste en het beste op het gebied van sneakermode en vergeet niet de vetste items te shoppen terwijl je daar bent! Bedankt voor het lezen en we wensen je veel plezier met je volgende aankoop van Sneakerplaats.com.

Shop de Jordan Off White hier

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring