New Balance 992 – Sneakerplaats review

We hebben vandaag weer een nieuwe “Sneakerplaats review” voor jullie! Vandaag besproken wij een van de meest iconische sneakers van New Balance; De New Balance 992!

Vandaag de dag zijn er niet zo heel veel New Balance 992 te verkrijgen helaas. Het overgrote deel van deze 992’s hebben de “Made in US” label.

Deze New Balance 992 “Made in US” collectie wordt dan ook daadwerkelijk in de Amerikaanse fabrieken van New Balance ontwikkeld en gemaakt, door Amerikaanse werknemers. Dat is wel tof he?

Check hier de New Balance 992 “Made in US” collectie op de website van New Balance

New Balance 992 – De coole vaderschoen

De New Balance 992, een Made in USA-silhouet uit de 99x-serie van het Boston Sportswear-label dat wereldwijd wordt erkend als een coole vaderschoen en ook de favoriete sneaker aller tijden van de legendarische Steve Jobs.

Sinds de releasedatum is de 992 in talloze kleurstellingen opgedoken, waarbij de M992GR een van de meest populaire is, en de Made in the USA collectie zeker onze grote favoriet is.

Sterker nog, deze New Balance 992 heeft enkele van de meest iconische samenwerkingen teweeg gebracht.

Zoals de JJJJound x New Balance, WTAPS, Ronnie Fieg’s New Balance-capsule in samenwerking met zijn wereldberoemde luxe sneakerboetiek KITH, gevolgd door het in de VS gevestigde Packer schoenen en Todd Snyder’s duck camo-variant.

Shop de New Balance 992 hier

Meer weten over 43einhalb? Check deze pagina!

Retro geïnspireerd

De retro-geïnspireerde unisex New Balance-sneakers zijn traditioneel vervaardigd met een bovenwerk van mesh aangevuld met overal soepele suède overlays, die over het algemeen niet alleen een optimaal ademend vermogen bieden, maar tegelijkertijd een luxe sneaker-esthetiek leveren.

De New Balance 992 is een mega comfortabele schoen

De NB992 werkt bovenop een dubbele tussenzool die is uitgerust met de befaamde ABZORB- en ENCAP-dempingstechnologie van het Amerikaanse schoenenmerk. Dus als je erover denkt een paartje te scoren, dan kun je echt een mega comfortabele schoen verwachten.

Wat betreft de duurzame rubberen buitenzool onder de voet: Deze biedt de broodnodige voordelen, zoals extra grip op elk oppervlak.

Check hier de New Balance 992 “Made in US” collectie op de website van New Balance

Wat je verder nog moet weten over de New Balance 992

De populariteit van New Balance is in de moderne tijd onmiskenbaar enorm toegenomen in de mode-industrie.

Terwijl nieuwe modellen blijven verschijnen in verbluffende kleurstellingen en gearchiveerde silhouetten terugkeren naar de schappen door intensieve samenwerkingen, blijven prominente modellen zoals de New Balance 992 Made in USA uit de gerenommeerde 99x-serie van het schoenenlabel zeer gewild bij sneakerheads, dag na dag.

Shop de New Balance 992 hier

New Balance 992 – Hoe passen ze?

  • Hoe is de pasvorm van de New Balance 992? 
    De New Balance 992 valt normaal gesproken normaal qua maat. Dus bijvoorbeeld dezelfde maat als in jouw Air Max 1
  • Hoe comfortabel is de NB 992?
    De New Balance 992 is echt super comfortabel. De dubbele tussenzool ENCAP en ABZORB zorgt voor maximale demping, comfort en stabiliteit.
  • Hoe makkelijk is de 992 te onderhouden?
    Een zachte borstel gedrenkt in warm zeepsop is alles wat je nodig hebt. Als alternatief kunnen ook speciale sneakerreinigingsproducten van Crep Protect of Jason Markk worden gebruikt.
  • Hoe doe je de styling met deze New Balance 992?
    De New Balance 992 is moeiteloos te stylen. Ze passen bij elke pasvorm die je samenstelt, of het nu gaat om streetwear-stijl, techwear, sportkleding, casual of smart.

Shop de New Balance 992 hier

New Balance 992 review

We hebben op het internet gezocht naar een aantal reviews over deze NB992. Hierin geven ze onder andere antwoord op de vraag “wat de pasvorm is”, “of ze echt comfortabel zijn” en “hoe je ze het beste schoon kunt maken”

Review 1 van deze NB992:

  • Hoe passen ze?

Ik vind dat de New Balance 992’s gewoon “TTS” (True to size) zijn. Ze kunnen aan het eind wat krap zitten als je lange of brede voeten hebt, dus een halve maat groter nemen dan je normale maat is ook een optie. Dat gezegd hebbende, past TTS voor mij perfect.

  • Zijn ze comfortabel?

Echt super comfortabel, daar is niks aan gelogen! Door het stevige gevoel van deze sneaker kun je rondlopen terwijl je je de hele dag fijn voelt in je schoenen, of dat nu een lange dag winkelen in Amsterdam is of gewoon een snelle wandeling naar de supermarkt! Top schoentje!

  • Hoe maak je ze schoon?

Ik gebruik er geen beschermende spray op, maar af en toe gebruik ik speciale doekjes van Crep Protect om de tussenzolen schoon te maken.

Shop de New Balance 992 hier

Review 2 van deze 992:

  • Hoe passen ze?

Ik heb deze New Balance 992’s in precies dezelfde maat gekocht als dat ik normaal heb in mijn Nike’s en ze passen absoluut perfect.

  • Zijn ze comfortabel?

Zeer comfortabel, en ik heb zelfs veel mensen in de sneakerscene horen zeggen dat ze de meest comfortabele sneaker zijn van de New Balance 99x-lijn.

  • Hoe maak je ze schoon?

Ik heb ze nog niet hoeven schoonmaken. Maar hoewel het zeker een zomerschoen is, hoef ik alleen maar eventuele sporen van de zolen te verwijderen.

Shop de New Balance 992 hier

New Balance 992 review 3:

  • Hoe passen ze?

Voor mij past de New Balance 992 altijd gewoon TTS. Je kunt ook een halve maat groter nemen, omdat ze een beetje smal zijn rond de toebox, maar dat is maar net wat je fijn vindt. Ik zou echter gewoon dezelfde maat aanhouden als dat je normaal altijd hebt.

  • Zijn ze comfortabel?

Het is echt een super comfortabel paartje. Als ik een lange dag gepland heb, om bijvoorbeeld de stad in te gaan, is het een gemakkelijke keuze om voor deze NB992 te gaan.

  • Hoe maak je ze schoon?

Door de suède stof raad ik aan om er voor te zorgen dat je een zachte borstel gebruikt, zodat je ze niet beschadigt. Ik zorg ervoor dat ik mijn paren besproei met een vlek- en waterafstotende oplossing van Jason Markk voordat ik naar buiten ga om de kans te verkleinen dat ze vies worden.

Deze info en reviews komen van @thesolesupplier.co.uk.

Shop de New Balance 992 hier

Leuk weetje over de New Balance 992

Een van de bekendste dragers van deze New Balance 992 is toch wel Steve Jobs. Hij was namelijk altijd te zien op New Balance 992 “Made in US” in de grijze colorway.

Er wordt zelfs gezegd dat het oorspronkelijke ontwerp van Steve Jobs zelf kwam. Hij schijnt zelf een brief te hebben gestuurd naar Davis van New Balance dat hij het zat was om gewone leren schoenen te dragen en op zoek was naar een “hippe” en “sportieve” sneakers.

Daarbij voegde hij een ruwe schets toe van hij voor ogen had qua ontwerp en dit heeft volgens het verhaal de basis gevormd voor de 99X-serie waaronder de 992 valt. Hoe tof is dat haha?!

Wil jij meer New Balance sneakers zien? Check dan deze New Balance pagina in onze sneaker zoekmachine!

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring