Niet te missen sneaker artists

Dit blog is geschreven door onze Sneakerplaats blogger Priscilla! Graag stel ik je voor aan een paar niet te missen…

Dit blog is geschreven door onze Sneakerplaats blogger Priscilla!

Graag stel ik je voor aan een paar niet te missen (sneaker) artists

Probs naar @sneaker_sculpture

Sneakers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven

Maar naast het dragen en collecten van sneakers, groeit de passie onder de sneakerheads ook echt uit tot een lifestyle.

Zo zie je de sneaker dus ook steeds vaker terug komen in de hipste home decoratie, en duiken er steeds meer getalenteerde artist op.

Ik heb de afgelopen tijd dus zeker mijn research gedaan naar een aantal niet te missen en upcoming artists, die hun passie voor sneakers d.m.v. art representen.

Ik had de eer om hun een aantal vragen te stellen over hun passie en werk, en hierbij stellen zichzelf graag voor.

1 – Artist @zen7even

 

 • Artist: Mohsen, 35 jaar uit Baarsje Amsterdam.   
 • Bedrijf: Zen, Studio7even
 • Art: customs, rugs & divers.
 • Insta: @zen7even 

Het verhaal achter @zen7even

Begin 2020 is Mohsen zijn bedrijf Zen begonnen. Door de corona pandemie, en de opvolgende lockdowns/sluiting van de scholen, heeft hij zijn fulltimebaan neergelegd zodat hij de tijd en rust had voor het co-ouderschap van zijn zoontje van 5 jaar. In deze periode heeft hij de tijd en rust kunnen nemen, om zijn creativiteit te vinden en te benutten.

Hij heeft voor een lange tijd zijn creaties privé gehouden, en alleen binnen een kleine kring gedeeld. Met ZEN geeft Mohsen zijn creativiteit een identiteit en laat hij zijn ideeën los op objecten, met gebruik van een airbrush, tufting-gun, spuitbus, kwast of allerlei andere instrumenten en gereedschap.

22 jaar geleden begon hij achter in de klas met het sketchen van 2pac, wu-tang en dragonball z op zijn eastpack tassen en nike cortez sneakers. Nu jaren later, heeft hij via instagram een hoop toffe dingen mogen maken voor anderen.

Custom sneakers voor Ryan Marciano

Zo heeft hij een paar sneakers mogen customizen voor Ryan Marciano’s Sensation 2020 optreden, Een Progress pride vlag getufte spiegel voor Jessie Maya, en een 2pac wandkleed voor in het kantoor van Anna Nooshin. 

Mohsen hoopt in de toekomst nog genoeg vette en te gekke dingen te mogen maken voor anderen, waar hij zijn eigen draai aan kan geven. Zijn droom: een te gekke samenwerking met Nike. 

Echter ligt zijn focus vooral nog even bij zijn privé, en vindt hij het belangrijk om van maandag tot woensdag zijn tijd goed te besteden met zijn zoontje, die hij echter ook nog om het weekend ziet.

Zijn werk kost veel aandacht, zorg, detail en tijd. En dit gebeurd allemaal in zijn eigen werkplaats aan huis, al hoopt Mohsen in de toekomst zijn bedrijf een plekje te kunnen geven in Amsterdam, waar hij een creatieve thuisbasis kan creëren voor zichzelf en anderen. 

Zijn werk word nu voornamelijk aangevraagd via instagram, en worden wereldwijd verkocht.

Nieuwsgierig geworden naar het werk van Mohsen? 

Neem dan een kijkje op zijn instagram @zen7even, waar je uiteraard een ‘custom everything’ op aanvraag kan doen.

De prijzen zijn afhankelijk van complexiteit, formaat, tijd en het materiaal wat wordt gebruikt.

In de zomer zal de website www.zen7even.com online komen, waar uiteraard zijn werk zal worden verkocht. Op de webshop zal een vast assortiment komen met sneaker kleedjes, en customs tegen een aantrekkelijk tarief.

Foto credit: @zen7even.

2 – Artist @Airsculptures

 • Artist: Sem de Bruin, 28 jaar uit Hellevoetsluis. 
 • Bedrijf: Air Sculptures
 • Art: Concrete sneakers
 • Insta: @airsculptures

Het verhaal achter @airsculptures

Sem in ongeveer een jaar geleden begonnen met het maken van betonnen sneaker beelden. Wat begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een bedrijf. Het is allemaal begonnen met het idee om de silhouet van de Nike Air Max 1 na te maken, en deze in te lijsten voor aan de muur. Gaandeweg kwam Sem erachter dat beton een mooie weergave geeft van alle details, en zo heeft zich hier verder in verdiept.

Hij heeft een hoop geëxperimenteerd met verschillende producten, waardoor hij uiteindelijk terecht kwam bij het gene wat hij zocht. Wat nu de basis is van zijn art. 

Zijn Ambitie? Om de verschillende producten zo goed mogelijk te maken, en dat het voor iedereen beschikbaar is die er interesse in heeft. 

Na de corona pandemie lijkt het Sem ook heel tof, om op sneakerbeurzen te mogen staan, en hier direct contact te hebben met zijn kopers. Het is een product wat je echt moet zien en vasthouden, om een goed idee van de sculpture te krijgen.

Het is een product wat je echt moet zien en vasthouden

De schoenen worden nu gemaakt in verschillende oplages/batches. Het hele proces van maken tot beschilderen neemt namelijk veel tijd in beslag. Op dit moment zijn alle beelden tijdelijk uitverkocht, maar Sem is alweer druk bezig met nieuwe ideeën en het uitwerken van andere producten.

Interesse gekregen in een van zijn master pieces? Deze zijn nu nog te koop via instagram, maar in de toekomst wordt de officiële webshop gelanceerd, om de verkoop efficiënter te maken.

foto credit: @Airsculptures 

3 – Artist @sneaker_sculpture

 • Artist: Jovi Diepa, 31 jaar uit Rotterdam
 • Bedrijf: Sneaker Sculpture
 • Art: Illustrator, grafisch vormgever en sculptuur maker
 • Insta: @sneaker_sculpture

Het verhaal achter @sneaker_sculpture

3 jaar geleden kwam Jovi met het idee om sneaker sculptures te creëren. Voordat zijn idee echt van de grond kwam, heeft hij verschillende sculpturen gemaakt en geëxperimenteerd met diverse materialen en ontwerpen. Sinds dit jaar is hij officieel met zijn bedrijf begonnen.

Voordat Jovi aan zijn bedrijf Sneaker Sculptures begon, heeft hij zijn liefde voor sneakers vaak geuit via digitale illustraties, prints en paintings. 

Op een gegeven moment is hij gaan werken met andere technieken, waarmee hij zijn werk kon verfrissen. Tijdens zijn studie heeft hij geleerd om zijn 2D werk te vertalen naar 3D. Kort daarna is zijn bedrijf officieel ontstaan.

Op dit moment bestaan de sculpturen uit zijn favoriete model: de Nike Air Max 1. Maar in de toekomst wil Jovi dit gaan doortrekken naar andere modellen.

Naast zijn huidige werk, heeft hij nog een aantal andere concepten liggen waar hij mee bezig is.

Ik zal altijd de grenzen opzoeken om mijn liefde voor sneakers te uiten

Jovi zou het heel tof vinden als er ooit een expositie van zijn sculpturen mag plaats vinden. En de ultieme droom: een samenwerking met een sneakerbrand of sneakershop om een nieuwe Nike Air Max te mogen promoten.

Exclusiviteit staat bij zijn werk voorop, en elk sculptuur moet uniek zijn. Jovi werkt daarom niet met een vast assortiment, en alles gaat op aanvraag.

Via de mail of Instagram, kan je met Jovi contact opnemen met jouw ideeën. Deze worden samen besproken, en hieruit maakt Jovi eerst een 2D ontwerp met je gekozen kleuren. 

Aan de hand van dit ontwerp, krijg je een goed voorbeeld/idee hoe de sculptuur er in het echt uit komt te zien. Na het bespreken van de details, en de goedkeuring, gaat Jovi aan het werk met je persoonlijk aangevraagde design.

Wil je meer van Jovi’s werk zien, en/of een sculptuur aanvragen?

Dat kan via: jovijdiepa@gmail.com, Instagram @sneaker_sculpture.

En last but not least, zijn illustratie werk is te volgen via Instagram @jovi.diepa.

Foto credit: @sneaker_sculpture