Nike Air Max 1 ’86 ‘Chicago’

Ineens doken er foto’s op van de Nike Air Max 1 ’86 – ‘Chicago’. Deze opvallende kleurencombinatie op de grote…

Ineens doken er foto’s op van de Nike Air Max 1 ’86 – ‘Chicago’. Deze opvallende kleurencombinatie op de grote luchtbubble zal binnenkort beschikbaar zijn. In dit artikel hebben we alle officiële informatie over de releasedatum samengebracht. Deze prachtige sneaker is een eerbetoon aan de stad ‘Chicago’.

“Chicago Eert Het Jaar 2023 Met Een Speciale Nike Air Max 1 ’86 Release”

Het jaar 2023 markeert de terugkeer van de Nike Air Max 1986, beter bekend als de Big Bubble. Het begon allemaal met de iconische rode OG-kleur, maar sindsdien zijn er talloze andere uitgaven geweest. Nu is het tijd voor een speciale stadsuitgave, waarbij de stad Chicago wordt gevierd met een eigen sneaker. Dit is de allereerste keer dat een stad als inspiratie dient voor een ’86 model. Op de traditionele Nike Air Max 1 is dit al vaker gebeurd, met steden zoals Londen, Amsterdam en Parijs als bron van inspiratie.

“Stadspracht in Sneakerformaat: De Nike Air Max 1 ’86 – ‘Chicago'”

Nike Air Max 1 ’86 – ‘Chicago’: Een Hommage aan de Stad. Bij de vermelding van ‘Chicago’ komen vaak de kleuren rood, zwart en wit in gedachten, maar die verwijzen eigenlijk naar de Bulls, niet naar de stad zelf. Deze Big Bubble-sneaker is daarentegen echt een eerbetoon aan de stad Chicago. Het grijze weerspiegelt de stedelijke omgeving, terwijl fris blauw te vinden is op de zool, het Swoosh-logo en de veteroogjes. Bovendien zijn de skyline van Chicago en een afbeelding van de stad te vinden op de tong en de binnenzool van de sneaker.

release datum

Op dit ogenblik wordt 21 oktober genoemd als mogelijke releasedatum voor de Nike Air Max 1 ’86 – ‘Chicago’. Niettemin is het nog onduidelijk of deze sneaker ook beschikbaar zal zijn in Europa, waaronder Nederland.