Nike Air Max 1 Premium Ridgerock midsole repaint en laceswap

Oei…. Wat een lastige vraag is dit?! Wij zijn namelijk erg benieuwd wat jullie mening is over deze midsole repaint…

Oei…. Wat een lastige vraag is dit?! Wij zijn namelijk erg benieuwd wat jullie mening is over deze midsole repaint en laceswap van deze Nike Air Max 1 Premium Ridgerock!

Vinden jullie dit een dikke “DOPE” of juist een vette “NOPE” ?

Door is deze Ridgerock midsole repaint en laceswap gedaan?

Deze midsole repaint en laceswap is gedaan door @dutch_sneakrs en hij heeft dit gedaan voor @siemon76! Strak werk en wij vinden de keuze voor de veters ook erg goed bedacht. Heel subtiel, maar het maakt hem net af met die lacetips. Dus wij keuren hem zeker goed!

Wat vond de Sneakerplaats community er van?

Op de socials van Sneakerplaats is deze midsole repaint en laceswap van deze Nike Ridgerock ook goedgekeurd. Dit bleek uit de Poll die wij hebben gehouden en aan de reacties onder de posts. Wij hebben een paar van deze reacties op een rijtje gezet voor jullie:

Sneakerplaats poll

Daarnaast zouden wij natuurlijk Sneakerplaats niet zijn als wij onze community niet haar mening laten delen. Daarom hebben wij hier ook een “poll” voor opgezet in onze Sneakerplaats Instagram Story. Hieruit bleek ook dat de meerderheid van de stemmers deze een stuk dikker vind dan het origineel.

Namelijk 79% van de stemmers heeft gestemd op “DOPE” en maar 21% op “NOPE”.

Onze mening

Ik moet eerlijk zeggen; Ik vind ze wel heel erg lekker hoor! Ik heb ze zelf ook in mijn collectie en ik vind het echt een top paartje. De orignele vind ik al facking dik, maar deze met die witte midsole spreekt me ook wel heel erg aan.

Ik zit er nu zelfs aan te denken om een extra paartje van deze Nike Air Max 1 Premium Ridgerock te scoren en deze ook zo te maken. Dan heb ik en de originele- en deze customized Ridgerock!

De originele Nike Air Max 1 Premium Ridgerock

Wij zitten nu wel leuk te babbelen over de originele Nike AM1 Ridgerock, maar misschien weten jullie helemaal niet hoe die er uit ziet. Wij zijn even op onze Instagram tijdlijn gaan scrollen en hebben deze dikke foto kunnen vinden.

Is het geen plaatje?

Deze foto is gemaakt door: @sjattensneakers!

Wat is een midsole repaint?

Een midsole repaint betekent dat jij de midsole van een sneaker opnieuw gaat ververven. De midsole is de zijkant van de zool van de sneaker, waarin ook de “air” van de Nike Air Max zit, of waarop de “Air” staat van de Nike Air Force 1 midsole.

Foto door @sneakerfreaker.com

Door veel gebruik kan het soms zijn dat deze midsole niet meer zo mooi is, dat hij gaat  verkleuren of dat de verf een beetje afbrokkelt. Dan kun je er voor kiezen om deze opnieuw te verven, zodat je sneaker er weer helemaal strak en nieuw uit ziet.

Een midsole repaint kan ook worden gedaan om de sneakers te customizen. Dan is het doel om de sneaker een nieuw uiterlijk te geven of er net een eigen tintje aan te geven, zoals bijvoorbeeld dus ook bij de Nike Air Max 1 Ridgerock is gedaan.

De midsole was eerst beige, in dezelfde kleur als de schoen. Maar met een nieuw likje witte verf op de midsole krijg je direct een hele andere schoen. Even wat nieuwe veters er in en klaar is kees!

Wat een laceswap betekend, hebben wij uitgelegd in dit artikel.