Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘La Familia’ – 2023

  In september 2023 kregen we de kans om een Nike Air Max 1 colorway te bewonderen die een eerbetoon…

 

In september 2023 kregen we de kans om een Nike Air Max 1 colorway te bewonderen die een eerbetoon bracht aan het Mexicaanse feest: Día de Muertos.

Nu, in oktober 2023, heeft Nike opnieuw zijn artistieke inspiratie toegepast op dit iconische ontwerp en brengt een nieuwe kleurvariant uit om dit feest te eren.

Día de Muertos 2023

Día de Muertos is een speciale viering die dienstdoet als eerbetoon aan de herinnering van geliefden die ons zijn ontvallen. Tijdens deze traditie zetten familieleden speciale altaars, ook wel ‘ofrendas’ genoemd, op.

Deze altaars zijn doorgaans gedecoreerd met symbolische elementen zoals Pan de Muerto, kaarsen en bloemen. Het is een gelegenheid om te herinneren, te eren en de verbondenheid met degenen die niet langer fysiek bij ons zijn, levendig te houden.

Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘La Familia’

De Nike Air Max 1 Premium WMNS ‘La Familia’ valt op met zijn levendige bovenwerk dat voornamelijk in een roze kleur is gehuld.

Dit bovenwerk is gemaakt van een combinatie van mesh, canvas en leer en dient als het canvas voor prachtige versieringen, die een eerbetoon zijn aan de traditionele decoraties die doorgaans te zien zijn rondom de ‘ofrendas’.

Bij nadere inspectie van de sneaker valt op dat de tonglabels zijn voorzien van paarse geborduurde branding, de inlegzolen oranje zijn en de buitenzool geleidelijk verloopt van de kleur ‘Sail’ naar roze.

Maar het is niet alleen het esthetische aspect dat deze schoen bijzonder maakt. De sneaker wordt geleverd in een speciale verpakking die is versierd met Dia de los Muertos- en Familia-symbolen, wat de betekenis en viering van deze release nog verder accentueert.

De tweede kleurvariant van de Air Max 1 wordt gelanceerd op 21 oktober 2023, beschikbaar bij Nike en bepaalde geselecteerde winkels.

Bovendien kun je rond dezelfde tijd ook uitkijken naar de release van een Air Jordan 1 Zoom en een Nike Dunk Low met een Día de Muertos ontwerp.