Nike Air Max 90 Gore-Tex ‘Bright Crimson’

De Nike Air Max 90 Gore-Tex ‘Bright Crimson’ wordt begin 2024 verwacht. De kleurstelling haalt zijn inspiratie uit de klassieke…

De Nike Air Max 90 Gore-Tex ‘Bright Crimson’ wordt begin 2024 verwacht. De kleurstelling haalt zijn inspiratie uit de klassieke ‘Infrared’-kleurstelling, die voor het eerst verscheen in 1990. Deze nieuwe variant is voorzien van Gore-Tex-elementen, waardoor het de perfecte sneaker is voor het winterseizoen. Hier zijn de officiële afbeeldingen te bekijken.

De Nike Air Max 90 is al vele jaren een icoon. De sneaker werd, zoals de naam al aangeeft, in 1990 uitgebracht. Het ontwerp is van de hand van Tinker Hatfield, die ook verantwoordelijk was voor het Air Max 1-silhouet dat in 1987 werd geïntroduceerd. De Air Max 90 kwam oorspronkelijk uit in de ‘Infrared’-kleurstelling.

Nu lijkt dit model een nieuwe kleurstelling te krijgen die geïnspireerd is op de ‘Infrared’. De sneaker heeft een wit bovenwerk van mesh. Dit bovenwerk is voorzien van leren en Gore-Tex overlays. Gore-Tex is een uniek membraan dat zowel ademend als waterafstotend is, wat dit model zeer geschikt maakt voor de wintermaanden.

De Nike Air Max 90 Gore-Tex ‘Bright Crimson’ heeft rode accenten over het hele bovenwerk. Het Gore-Tex-logo is te vinden op de tong en ook op de hiel van de schoen. De Swoosh op het middenpaneel is grijs van kleur. De luchtunit in de tussenzool is transparant.

De release van de Nike Air Max 90 Gore-Tex ‘Bright Crimson’ staat gepland voor januari 2024.