Nike ‘Día De Muertos’ pack

Nike omarmt de viering van Día De Muertos met een opmerkelijk sneaker-pakket. Deze Mexicaanse feest- en herdenkingsdag wordt jaarlijks gevierd…

Nike omarmt de viering van Día De Muertos met een opmerkelijk sneaker-pakket. Deze Mexicaanse feest- en herdenkingsdag wordt jaarlijks gevierd in Mexico en andere delen van Latijns-Amerika.

Ter ere van deze speciale dag brengt Nike binnenkort een WMNS Dunk Low en een Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 uit, beide passend bij het thema van deze feestdag. Het pakket wordt verwacht aan het einde van oktober 2023 bij Nike.

‘Día De Muertos’

Onlangs werd de eerste Nike-release voor Día De Muertos onthuld, namelijk de Nike Air Max 1 ‘Día de Muertos’. Deze sneaker kenmerkt zich door een levendig ontwerp waarbij diverse materialen en patronen samenkomen. De kleurenpalet van de sneaker lijkt geïnspireerd te zijn door de kleurrijke Mexicaanse lekkernijen, ook wel bekend als pan dulce.

Viering van Cultuur en Liefde op Sneakers: Het ‘Día De Muertos’-Pakket

Het nieuwe ‘Día De Muertos’-pakket bevat twee modellen: een Dunk Low en een Air Jordan 1 Zoom CMFT 2. In tegenstelling tot de Air Max 1 stralen deze sneakers een zekere luxe uit. De kleurcombinaties zijn geïnspireerd door het verhaal van de goudsbloem en de kolibrie, een vertelling die vaak wordt gedeeld tijdens de Mexicaanse feestdag.

Het aangrijpende liefdesverhaal van de goudsbloem en de kolibrie komt tot leven in het ontwerp van deze sneakers. De Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 ‘Familia’ is volledig bedekt met een bloemenprint, waarbij zwarte details prachtig contrasteren met de beige bovenkant. De binnenzolen zijn voorzien van op maat gemaakte logo’s.

Prachtige Sneakers voor ‘Día De Muertos’: Dunk Low en Air Jordan 1 Zoom CMFT 2

De Nike WMNS Dunk Low ‘Día De Muertos’ haalt inspiratie uit de kolibrie. Deze sneaker heeft een glanzende gouden bovenkant met hetzelfde patroon als de Air Max 1 ‘Día De Muertos’. De overlays zijn voorzien van een krokodillenmotief, en op de tong prijkt een opvallende roze Swoosh. De hiel is versierd met een afbeelding van een kolibrie.

Je kunt de Air Jordan 1 Zoom CMFT 2 ‘Familia’ verwachten op 19 oktober 2023, terwijl de Nike Dunk Low ‘Dia De Los Muertos’ wordt uitgebracht op 21 oktober 2023. Het is nog niet bekend of deze sneakers ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn.