Roel van Hoff x Rehab Sneakers

De samenwerking tussen Roel van Hoff en Rehab Footwear heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Wat een heerlijke collectie is dit…

De samenwerking tussen Roel van Hoff en Rehab Footwear heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Wat een heerlijke collectie is dit geworden zeg! Welk paartje uit deze collectie is jouw favoriet? Check deze hele collectie hier!
Om meer van deze collectie te weten te kopen hebben wij Roel van Hoff geinterviewd! Lees hieronder het hele interview:
  • Hoe ben je zo bij deze samenwerking met Rehab gekomen?

Ik heb Jaco van Rehab ooit ontmoet op het Modefabriek. Er was gelijk een prettige band. Vanuit daar hebben wij veel voor elkaar kunnen betekenen en denken wij over veel dingen hetzelfde als het gaat om de kwaliteit van sneakers. Vanuit hier is een samenwerking ontstaan.
  • Welke inspiratie heb jij gebruikt bij het designen van deze sneakers? En waarom hebben jullie voor dit hoge model gekozen?

Omdat wij besloten een winter release uit te brengen moest het een hoge sneaker worden. Op dit moment is de basketbal sneaker een van de populairste modellen die er zijn. Mijn inspiratie kwam uit vintage basketbal sneakers. Alleen dit heb ik eigen gemaakt door het in een nieuw jasje te brengen. Dit is gelukt doormiddel het een luxe uitstraling te geven met rijke materialen. Het vintage karakter vind je bijvoorbeeld terug in de geperforeerde neus.
  • Welke van de collectie is jouw eigen favoriet?

Een van de pronkstukken uit de samenwerking met Rehab is de Razer cement and fantasy. Deze sneaker is door en voor sneakerliefhebbers gecreëerd. Het zijn niet alleen de unieke en rijke materialen die in de sneaker zitten verwerkt maar vooral de details die terug te vinden zijn. De Razer cement heeft een zwart suede sidepannel waarvan het leder is ingesneden met een ruitjes vorm. Hierdoor komt er een subtiel detail naar voren in een turquise kleur. Met de geperforeerde witte neus vormt het een stoere en unieke sneaker.

De Razer fantasy heeft gladlederen zijkanten en neus met recht ingesneden structuur. Deze techniek zal je niet vaak zien op andere sneakers!

  • Komen er in de toekomst nog meer samenwerkingen met Rehab?

Op dit moment slaat de collectie erg goed aan en liggen ze bij geselecteerde retailers in de winkel. Wie weet komt er in de toekomst nog een zomercollectie! 😉
  • Hoe is de pasvorm de sneakers?

De pasvorm is erg prettig. Alle 6 sneakers zijn gevoerd met zacht leder. Ook zijn de uitneembare inlegzolen bedekt met leder. De uitneembare inlegzool is van een zacht rubber gemaakt waardoor je een zeer prettige afwikkeling ervaart. Ze zitten goed aangesloten om de wreef en daardoor perfect voor komend seizoen!
  • Van welke materialen zijn deze schoenen gemaakt?

De sneakers zijn geheel van leder. Zowel het bovenwerk als het binnenwerk. Hierdoor vormt de sneaker erg snel naar de positie van je voet voor een prettig loopcomfort. Ook zorgt dit ervoor dat je voeten warm blijven wat geschikt is voor koudere weersomstandigheden. Alle 6 sneakers hebben een eigen unieke print. Dit varieert van tumbled leder, Suède, krokodil print en Python print.
Roel van Hoff x Rehab Footwear samenwerking