Sneakerplaats interview met @am1_amsterdam!

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Hi! Ik ben Wouter, blijf vasthouden aan 35 jaar (wat…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Hi! Ik ben Wouter, blijf vasthouden aan 35 jaar (wat uiteraard een leugen is) 😉 Woonachtig in sneaker walhalla Amsterdam (Baarsjes). Van origine ben ik een software developer, maar ik miste het contact met mensen dus ben overgestapt naar software consultancy. Hier heb ik de perfecte mix tussen techniek en mensen wat enorm goed bevalt.

50388d ade7d84b8ebb4d18a5bf15239b31e55d~mv2

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

De sneaker liefde is begonnen in 1995. Ik mocht geen Nike Air Max van mijn ouders, omdat ze het tokkie vonden (en te duur). Dus met mijn spaargeld heb ik stiekem een paartje gekocht. Ik stopte het paartje dan in mijn rugzak op weg naar school en zodra ik de hoek om was wisselde ik van schoenen en liep ik de hele dag op maxjes.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Mijn eerste paartje kocht ik in de gabbertijd. Waar iedereen liep met Australian, Cavello en twee soorten Nike Air Max. Je had of de 95’s (de befaamde neon cw) of de Air Max BW’s. Ik had een paartje BW en ben nog steeds op zoek naar die CW die ik toen had.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Favoriete merk is hands down Nike. Mijn absolute voorkeur hebben de AM1’s, maar ik maak geregeld uitstapjes naar de 90’s.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Ik heb een zeer bescheiden collectie vergeleken met de doorgewinterde verzamelaars die ik ken. Echt verzamelen doe ik nu ongeveer een jaartje dus heel veel zijn het er nog niet. Bovendien heb ik als verzamelaar een grote beperking; ik koop enkel en alleen OG all paartjes. Geen og doos of missing laces en ik haak af. Noem het gek, maar ik kan helaas niet anders.

6. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Als Amsterdammer is het natuurlijk een eer om in de stad te lopen met de OG Amsterdams, maar als er een brand zou uitbreken en ik zou maar één paartje mogen redden dan zijn het de Sunrise Kakigori’s. Je had mijn gezicht moeten zien toen ik ze DS vond. Priceless.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Oe, hoeveel tijd heb ik? 😉 Ik werk met lijstjes. Om de rust te bewaren jaag ik op specifieke modellen, anders ga ik op alles bieden en word ik helemaal gek. Momenteel is mijn holy grail de Kid Robot F&F, maar dat is wel een beetje een unicorn. De andere twee paartjes die zeer hoog op de lijst staan zijn de AM1 3.26 uit 2014 en de Canada the 6.

Inmiddels heeft Wouter de AM1 3.26 weten te bemachtigen kregen wij via Whatsapp door en stuurde hij deze foto mee:

50388d ac35451a144c4831985e6273cdc6a120~mv2

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Mijn favoriete sneakerwinkel zijn toch wel de connecties die ik inmiddels heb opgebouwd. Vooral de WhatsApp en Facebook groepen waarin liefhebbers paartjes delen met elkaar zijn zeer waardevol. Verder betaal ik liever wat meer bij een “reseller” om zo wat meer garantie te hebben op wat ik krijg. Ook al roepen de mensen vaak dat ze een hekel hebben aan “resellers” steken zij ongelooflijk veel tijd in wat ze doen. Ik geef mijn geld in ieder geval niet aan de bekende Amerikaanse speler met shady business modellen en slechte service.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Ik riep altijd heel hard dat ik never nooit niet een Yeezy zal aantrekken, maar ze schijnen erg comfortabel te zijn en sommige cw’s vind ik best dope. Dus die zal ik vast eens uit gaan proberen. Andere paartjes die ik niet draag zijn paartjes waarbij de midsole is aangepast. Denk bijvoorbeeld aan een paartje AM1 Ridgerock met een witte midsole. Dat strookt niet met mijn gevoel voor OG. Uiteindelijk is het allemaal gebasseerd op smaak en kan ieder dus lekker zelf bepalen wat wel of niet mooi is. Prachtig toch?! 🙂

10. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials? (Instagram, Facebook, etc)

Instagram: am1_amsterdam Facebook: Wouter Airmax