Sneakerplaats interview met @djamesandrew

1. Wie (ben je?), Waar (woon je?), Wat (doe je?) Mijn naam is Davy, beter bekend als Davy James. Wonend…

1. Wie (ben je?), Waar (woon je?), Wat (doe je?)

Mijn naam is Davy, beter bekend als Davy James. Wonend in het mooie Boxtel. In het dagelijks leven werk ik als psychomotorisch therapeut en naast mijn werk volg ik op dit moment twee studies.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Liefde voor sneaker is er altijd geweest. Van jongs af aan droeg ik al sneaker. Eigenlijk zijn mijn ouders de aanstichters van mijn huidige hobby ;). Ook toen droeg ik al Nike en dat is eigenlijk nooit meer verandert.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Ik ben op zoek gegaan naar oude foto’s maar die zoektocht was lastiger dan ik dacht. Hieronder zie je een foto van mij met een van mijn eerste paartjes. De Nike air max BW, een echte classic.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Mijn favoriete merk is overduidelijk Nike, daar kun je niet omheen bij het zien van mijn Insta. Mijn favoriete model is en blijft de air max 1. Dit komt door de kleurstellingen, de shape en de veelzijdigheid van de schoen.

Naast Nike heb ik drie paar Asics in mijn collectie. Het zijn de drie paar van Asics in samenwerking met Woei Rotterdam. Twee paar Gel lyte 3 (Cervidae I en Vintage Nylon) en Onitsuka Tiger Colorado 85 (Cervidae II).

5. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Dat zijn de air max 1 UTT Sample. Zoals de naam het al aangeeft zijn het samples. De uitgebrachte versie is donker blauw leer met andere details op de schoen. Kort geleden is het mij gelukt om een Nike dunk low ID te maken in de kleurstelling van de UTT SAMPLE.

De dunk is er naar mijn mening erg goed uitgekomen. Ik heb de herkenbare knuppels terug laten komen op de tong.

Wat deze sample zo mooi maakt is de eenvoud van de schoen maar met hele mooie details die je niet snel op andere Air Max 1 modellen zult tegenkomen. Voor diegene die dit paar nog niet kent, bekijk de aflevering van Woei Kick in the door.

6. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Mijn verlanglijstje verandert regelmatig. Wanneer dit interview online komt heb ik als het goed is weer een toppertje binnen van mijn verlanglijst. Als dat paartje(s) wil zien, neem dan een kijkje op mijn Instagram.

Een ander paar die hoog op mijn lijstje staat is de Nike air max 1 OG Red Big Window uit 1986. De OG blue heb ik wel maar ik zou hier graag de rode aan toe willen voegen.

7. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Ooit begonnen bij T-shoe in Eindhoven en Re-issue in Tilburg. Maar al ruim jaar 10 ga ik met veel plezier naar Woei in Rotterdam.

8. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Kort en krachtig, Adidas. Waarom, daarom.

9. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Lastige vraag maar welke ik nooit heb kunnen bemachtigen zijn de WMNS Nike air max 1 Sports Pink (Asia exclusive) uit 2004.

De andere vier paar van de Sports pack had ik wel maar omdat ik de Sports Pink er nooit aan toe heb kunnen voegen heb ik de andere verkocht.

10. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Kijk niet naar het verleden maar begin in het heden, amen.

11. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Mijn grootste steal ooit zijn denk ik de Nike air max 90 Bacon uit 2004. Die kocht ik een jaar of 10 geleden voor 50 euro.

Een jaar later verkocht ik ze omdat er geen originele doos bij zat. Ja, dat is een standaard voor mij. De originele doos moet erbij zitten. Die regel heb ik voor mijzelf altijd gehanteerd om mijn hobby niet nog meer uit de hand te laten lopen.

12. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Op Instagram: @djamesandrew

Bedankt voor het interview, houdoe en tot ziens,

Davy James