Sneakerplaats interview met @ELM2506

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Elise Leontine =) Forever 25 😉 plus een paar jaartjes…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Elise Leontine =)

Forever 25 😉 plus een paar jaartjes extra.

Ik ben begonnen in de retail als assistent/bedrijfsleider in een sneaker zaak. Maar van origine ben ik grafisch vormgever. Waarschijnlijk is het dan ook geen verrassing dat ik gek ben op vele vormen van creativiteit, kunst, architectuur en mode!

Tot begin dit jaar ben ik 3 jaar werkzaam geweest als vormgever. Maar begin dit jaar ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging als junior inkoper. Geboren in Arnhem en opgegroeid in en rondom deze stad die ik toch wel thuis kan noemen.

50388d 31be68a27237449e95d1aba10a93f0b7~mv2

 

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Van kleins af aan ben ik al gek geweest op schoenen in het algemeen. Ik geef vaak mijn moeder de schuld, aangezien ze er zelf ook nogal wat paartjes op na houd!

Nog steeds ben ik over all gek op schoenen. Maar inmiddels ligt de focus wel meer op sneakers. Begin 2000 kreeg ik mijn eerste puma speed cats. Ook de bekende K-swiss classic en met schuifjes aan de zijkant stonden zeker in mijn kast.

Maar al snel daarna volgde dan ook de air maxjes. Zowel de 90 als de 1 zijn en blijven favoriet. Al ben ik ook groot fan van een mooie air force! Vooral de klassiek witte force vind ik bijna een must in iedere kast. Met deze schoen kun je nooit verkeerd. Zelfs voor heren onder een mooi pak!

3. Wat is jouw favoriete merk en model?

Sja, hoe cliché ook.. het blijven de Nikies. Ik heb een paar leuke paartjes 95 en 97. Maar zoals hier boven gezegd blijven de 1, 90 en air force absoluut mijn favoriet.

4. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Om heel eerlijk te zijn ben ik al een tijd gestopt met tellen. Maar een paartje of 150 haal ik denk ik wel.

50388d ed6112e51896411faab91229ec580a0f~mv2

 

5. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Bijna alles is favoriet!! haha het ligt enorm aan de mood of outfit die ik aan heb. Maar ik ben wel erg gek op mn parra’s. De kleuren combi, de verschillende prints. Heerlijk!

Maar ook de sketch waren voor mij een must. Ik vind het creative proces van zo’n schoen enorm interessant. Die combi was voor mij echt een gevalletje 2 vliegen in een klap! Ook alles met dieren pint, ik ben er gek op. YOTS of animal pack.

6. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Aiii, heb je even? Mocht ik ooit de loterij winnen zou ik zeker graag een paartje am1 Supreme Atmos animal pack en roze power wall kopen. Meer binnen bereik is de Atmos Elephant. Die is zeker ook nog welkom in mijn collectie.

7. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Ik support eigenlijk graag de kleine local retailers. Maar dat word gewoon steeds moeilijker. Inmiddels koop ik toch veel online, via de snkrs app maar ook instagram, whats-app groepen, vinted of depop.

8. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Ik heb een enorm hekel aan de namaak sneakers van bijvoorbeeld een Sting of Van haren.… Dat zal ik dan ook echt nooit dragen. Of überhaupt namaak haha.

9. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials? (Instagram, Facebook, etc)

@ELM2506 is where to find me!