Sneakerplaats interview met @kix_fix_

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Mijn naam is Robert Joosten, ik woon in de mooiste…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Mijn naam is Robert Joosten, ik woon in de mooiste stad van NL, Rotterdam. Ik werk 3 dagen in de week bij Footlocker Den haag en de restaureer ik sneakers onder de naam kix_fix_

50388d b371a3d613664f1f881f255d5951709d~mv2
Foto door @michelbijland

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Ik heb vanaf kleins af aan altijd wel meerdere paartjes gehad maar vanaf het moment dat ik begon met skateboarden op mijn 13de begon de interesse te groeien.

Op zicht niet zo raar aangezien je met skaten je schoenen bij elke truck langs heel grof schuurpapier schuift en ze dus nooit heel lang mee gaan. Zo begon ik me er meer in te verdiepen wat voor kicks er uit kwamen die sterker waren en/of meer demping boden.

Vanaf het moment dat ik gesponsord werd in 2004 begon ik al iets meer kicks te kopen omdat ik er korting op kreeg. Dit was bij B-sports in Oud-Beijerland en ik was pas 16 dus had niet een heel groot budget voor sneakers, vond het kunnen skaten op goeie onderdelen voor m’n board op dat moment belangrijker.

Toen ik een paar jaar later bij Left op het team kwam kregen ze vaak samples binnen en die mocht ik voor een prikkie meenemen dus groeide het aantal sneakers in mijn bezit erg snel. Door omstandigheden was ik van Left als sponsor naar Sevenply geswitched. Zij kregen ook vaak samples en daarbij mocht ik per jaar een x aantal kicks gratis meenemen.

Zo is het verzamelen van skateboard sneakers begonnen. Op dat moment had ik niet veel interesse voor Jordan’s of Air Max. Ik vond ze wel tof maar wist er niks van en vond ze veel te duur, ik kreeg namelijk altijd korting op skateschoenen of ze waren gratis.

Toen ik in 2011 bij de inmiddels failliete Pro 010 kwam ik meer in aanmerking met non skatekicks en groeide mijn interesse daarnaar. Ook krijg ik nu korting op Air Max en kocht ik daar m’n eerste Air Max 1 en was het hel echt van de dam. Hierna heb ik nog bij JD en Snipes gewerkt en nu nog steeds bij Footlocker.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Mijn ouders kochten vaak Nike of LA Gear voor me, toen ik begon met skaten was het voornamelijk Osiris.

Niet dat mega klomp model wat veel mensen kennen maar iets meer subtieler model waar ik 3 of 4 colorways van heb gehad. M’n eerst Air Max was de Petra Brown team Red Essential.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Mijn favoriete merk is absoluut Nike. Model is wel een tie tussen SB Dunks en Air Max 1

50388d dc0856ce71fb46d7b2165d1d7ab44314~mv2

5.Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Rond de 300

6.Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Dat is de Air Max 1 Atmos Elephant

50388d 90fbf10fb3ab4cc4a7579df8d28927c4~mv2

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

ik zou nog heel graag Cherrywoods willen en iets meer realistisch de Wotherspoons.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Skateshop sowieso Sevenply en sneakerstore Woei

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Elke designer brand komt niet aan m’n voeten. 1 omdat ik het sowieso te duur vind en 2 vind ik het vaak ook gewoon heel lelijk.

10. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials? (Instagram, Facebook, etc)

50388d 86f6ecefb2d94607a8ad89ba3bdbb046~mv2