Sneakerplaats interview met @little_miss_air!

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Little miss air, in de letterlijke zin van het woord,…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)
Little miss air, in de letterlijke zin van het woord, klein en altijd op een paartje Airs..air max 1, air max 90, air jordan. Maar in real life, ben ik Tamara 41 lentes jong,woonachtig in apeldoorn. Ik ben afgestudeerd in HRM (human recource managment) echter ben ik na mijn afstuderen (ik ging pas laat studeren) blijven hangen in de retail en werk ik al een aantal jaren als storemanager bij een multibrand dat alle bekende a-merken verkoopt.

Zoals je leest, mode,styling en alles wat daarbij komt kijken is gewoon Tam. Immers ben ik al sinds mijn 16e werkzaam in de mode, aardig wat jaartjes dus. In mijn job kan ik ook aardig mijn sneakerliefde kwijt en ben ik altijd bezig met hoe die ene klant daar de beste sneaker bij kan dragen. Veel vaste klanten volgen dan ook mijn insta en vragen regelmatig om advies, erg leuk.

2

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?
Mijn liefde is al jong begonnen mede door mijn vader, die altijd op adidasjes of allstars liep. Daarnaast is mijn moeder niet vies van extra paar schoenen en bespaarde ook niets daarop, ook niet voor ons. Dus al vrij jong, had ik vele paartjes allstars staan en eenmaal in het voortgezet onderwijs groeide de collectie helemaal uit tot een klein schoenenkastje vol. Was ik best trots op, ik had immers niet elke dag dezelfde schoenen aan en maakte toch elke outfit weer anders. En als je een brugpieper bent moet je je toch ergens zeker over voelen.

Daarnaast kreeg ik voor mijn gevoel, mijn eerste echte vette paar sneakers toen ik in diezelfde brugklas zat en dat was een paar Converse (type a la ERX 260) een grove basketbal schoen helemaal van leer met mega overbranding wat betreft het logo. In die tijd ging ik ook basketballen, ja dat kan als je klein bent, zolang je maar snel bent en dat was ik. Toen kwamen de eerste Jordans om de hoek kijken, ik zou willen dat ik die nog had bewaard. Compleet afgetrapt vele wedstrijden verder, maar toch….

Eenmaal ouder geworden bleef de liefde voor sneakers hangen en ga je beter kijken naar wat nu eigenlijk jouw stijl is en die veranderde nogal van tijd tot tijd. Er is van alles voorbij gekomen, van de Puma Sparco, adiddas gazelle, samba en superstars tot aan de am90 flamingo. Wel had mijn voorkeur altijd een gekleurde sneaker, een gekke schoen die mag opvallen.

Screenshot 20200426 234203 Instagram

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?
Dan kies ik voor dat paar Converse, gekregen van mijn tante, in havo 2. Daar was ik zo trots op en pastte echt bij mijn basketbal periode. Ik zat in een gemengd team 4 jaar lang en dan was het altijd magisch wanneer iemand een nieuw paar sneakers had. Je droeg deze schoen dag en nacht en daar was je zuinig op. De unboxing van deze schoen destijds weet ik nog steeds, wat was ie mooi en helemaal van leer. Nog steeds wil ik het liefst alleen maar all leather sneakers.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?
NIKE! For sure! No doubt! Ik maak heel af en toe een uitstapje naar een ander merk, maar dat is dan wanneer iets leuk in de sale te vinden is en wel geinig is bij een bepaalde outfit of voor een festival etc.

Daarnaast ben ik in mijn eigen winkel verantwoordelijk voor alle visual merchandising en dus hang ik regelmatig letterlijk in de wanden om alles weer te verbouwen en dan heb ik sneakers aan waarbij ik niet in huilen uitbarst wanneer er een vlek op komt of wat dan ook. Deze sneakers staan ook ergens in een hoekje op een andere kamer en niet in mijn sneakerroom, daar horen ze immers niet. Wat betreft het model, kiezen kan ik niet en dus is het de AM1 en de Jordan 1.

Screenshot 20200426 234137 Instagram
Screenshot 20200426 234113 Instagram

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?
Als ik alles meetel dus ook de werk sneakers plus de overige merken dan zit ik inmiddels wel tegen de 90 aan. Het Nike aandeel daarin is 78 paartjes. De AM1 heeft daarin weer de overhand, al groeit het aantal Jordans ook behoorlijk. They just keep coming ze droppen ook zoveel moois en er is zoveel te krijgen via allerlei wegen tegenwoordig, dat niets meer ondenkbaar is.

6. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?
Oei dat vind ik een lastige! Ik ben mega fan en begonnen met het verzamelen van de AM1, dus als ik daaruit moet kiezen dan blijven dat de Animals en een paartje Nike ID 2017, dat was een ID met o.a. vilt. Nu vind ik alles wel een favoriet hoor, ligt er maar net aan hoe de dag eruit ziet.

Mijn AM1 Masters staan nog steeds DS in de kast, maar is ook absoluut een favoriet. En de AM1 Amsterdam citypack gaat ook diezelfde kant op, alles aan die schoen klopt gewoon! Maar dat komt misschien ook omdat ik nu eenmaal van Amsterdam houd, ik zeg altijd dat ik daar hoor te wonen haha. Ik houd van de vrijheid blijheid die daar heerst en dat werkelijk niks te gek is op fashion gebied. Maar heb je het over een oldskool paar dan is het de AM90 Infrared, die lopen absurd lekker en vind ik elke outfit afmaken.

Maar mijn ultimate holy grail is wel echt een paar Jordans 1, namelijk de Jordan 1 Melody Ehsani. Die hebben een ereplaats en kan ik elke dag wel even naar kijken en gewoon beseffen hoe lucky ik ben dat ik die heb weten te bemachtigen voor een fair price.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?
Gaan we weer…. wat betreft de AM1 de Grand piano, absurd mooi hoog kwijlgehalte schoen. Als ik die vind in mijn maat….. Daarnaast de Jordan 1 Travis Scott. Aan beide hoef ik verder niets toe te voegen haha. Maar op korte termijn en wat meer betaalbaar, de Jordan satin of de Rookie.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?
Niet echt, ik shop overal en wereldwijd. Helaas shop ik weinig in de fysieke winkels. Maar dat is omdat het aanbod daar vaak algemeen is en een sneaker is die menigeen al aan haar voeten heeft hangen en dat wil ik juist niet. Vaak vind ik ook juweeltjes via Vinted, United Wardrobe en markplaats.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?
Geen fan van Puma of Reebok en de Yeezy boost 350 is echt not my kind of thing, wat iedereen ook zegt. Schijnen als pantoffeltjes aan je voeten te zitten, maar ik vind het echt simpelweg lelijk. Doet niks voor je outfit en dat blijft voor mij toch ook wel een belangrijk dingetje.

10.Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?
@little_miss_air voor degene die meer willen weten