Sneakerplaats interview met @prscllahg

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Hi! Ik ben Priscilla Hoppener, en ook wel bekend onder…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Hi! Ik ben Priscilla Hoppener, en ook wel bekend onder de naam de Paauw. Echter gebruik ik op mijn social media vaak mijn meisjesnaam.

Ik ben ‘bijna’ 28 jaar oud, en woon al mijn hele leven in de regio van Rotterdam. In mijn dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als Store Manager in de Retail, bij een groot modeketen.

Naast mijn fulltime job, ben ik ook nog aangesloten bij de agency Loyal Influencers. Hier kan ik leuke extraatjes bijverdienen door middel van mijn hobby’s en interesses.

In mijn vrije tijd ben ik graag onder mijn familie en vrienden, of te vinden op een feestje of festival. Echter staat dit natuurlijk even op on hold vanwege de corona pandemie.

Maar laten we hopen dat dit snel voorbij mag zijn, en dat we dit met een goed feestje kunnen vieren. Ik wil nog steeds heel graag mijn Awakenings festival kaartje kunnen benutten!

(Priscilla is één van onze Sneakerplaats bloggers. Check hier al haar blogs)

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Mijn liefde voor sneakers is begonnen toen ik een jaar of 15 was. Dit was dan ook mijn skateboard periode in het jaar 2007/2008. In die tijd liep ik op de meest aparte SB paartjes. De merken waren echter wel heel gevarieerd, zoals: Nike sb, C1rca, DC Shoes en Vans.

Na mijn skateboard periode heb ik uiteraard al mijn paartjes weggedaan, omdat ze veel al versleten waren. Als ik daar nu over terug denk, is het heel zonde geweest dat ik mijn Nike Dunk sb paartjes heb weggedaan. Maar dat is altijd achteraf natuurlijk.

Toen mijn skateboard fase ten einde kwam, ben ik nog een aantal jaar in het merk Vans blijven hangen tot 2014. In dat jaar maakte ik mijn omslag naar de Nike modellen. Ik kocht dat jaar mijn eerste paar Nike Air Max 1.

Dit paar heb ik na al die jaren uiteraard nog in mijn collectie zitten. Dit gaat om de Nike Air Max 1 Blue Suede ‘Midnight Navy’. Niet een heel speciaal paartje, maar hier begon wel mijn liefde voor de Air Max.

De Air Max had ook zoveel meer draagcomfort in vergelijking met de SB paartjes die ik normaal altijd droeg. Ze maakte mijn voeten ook smaller en vrouwelijker naar mijn mening, wat ik natuurlijk heel fijn vond.

Na dit eerste paar Air Max 1, volgde er uiteraard steeds meer en meer. Wat nu mijn hedendaagse collectie heeft gevormd.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Mijn allereerste paar sneakers kan ik mij eerlijk gezegd niet meer herinneren. In mijn skateboard periode zijn er zoveel paar doorheen gegaan. Maar mijn allereerste Nike Air Max 1 kan ik mij uiteraard nog wel herinneren.

Dat was zoals hierboven beschreven de Nike Air Max 1 Blue Suede ‘Midnight Navy’. Deze heb ik na al die jaren nog steeds in mijn collectie zitten, al zijn ze ook niet meer in de allerbeste shape.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Ik heb aardig wat merken en modellen gedragen in de loop van de jaren. Maar het Air Max 1 model van Nike blijft toch mijn favoriet.

Het comfort van deze sneaker vind ik zelf heel prettig. Ook de verschillende prints/cw combinaties bij dit model vind ik heel vet.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Op dit moment heb ik 93 paar sneakers in mijn collectie. Mijn collectie is heel gevarieerd met verschillende brands en modellen. Maar het grootste gedeelte van mijn collectie bestaat uit de Nike Air Max modellen.

Het aantal sneakers in mijn collectie, verschild ook van tijd tot tijd. Ik koop uiteraard vaak nieuwe paartjes, Maar toch verkoop ik ook geregeld paartjes die ik niet meer draag of op uitgekeken ben. Op deze manier heb ik altijd voldoende plaats voor nieuwe paartjes.

Ik bewaar al mijn sneakers netjes in de originele doos, die ik op merk en model gesorteerd heb liggen in mijn sneaker kast. Uiteraard is het mooier als ik mijn sneaker out of the box presenteer, maar vanwege de ruimte vind ik het makkelijker om ze in de doos op elkaar te kunnen stapelen.

Echter zijn wel al mijn dozen getagd, zodat ik precies weet welk paar in welke doos zit. Ook heb ik de afgelopen jaren al een kleine toddler collectie verzameld, voor als een in de toekomst een kleine sneakerhead zou mogen komen.

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

De Nike Air Max 1 Parra 2018 is voor mij een heel bijzonder paar. Het is geen holy grail, en ook de meeste sneakerheads hebben dit paar in hun collectie. Maar voor mij heeft deze sneaker sentimentele waarde.

Ik heb dit paar namelijk cadeau gekregen van mijn man, die toen op dat moment nog mijn vriend was. Mijn man is zelf geen groot fan van de Nike Air Max modellen, en hij vindt de resale prijzen ook belachelijk. Maar toch heeft hij de moeite genomen om dit paar voor mij te kopen via resale als een cadeau.

Ik wilde dit paar heel graag toevoegen aan mijn collectie, maar jammer genoeg had ik niet de mogelijkheid om deze in de juiste maat te kunnen kopen toen hij werd gereleased. Hij wist hoe graag ik dit paar wilde hebben, dus dat hij de moeite heeft genomen om deze voor mij te kopen vond ik al heel lief.

Normaal gesproken is hij niet van de ‘spontane’ cadeaus, dus dit was dus een extra leuke verassing. Met onze trouwdag wilde ik graag een sneaker aan met een betekenis voor onder mijn trouwjurk.

En zoals je al kan raden, heb ik voor de Parra’s gekozen. Deze sneaker heeft daarom meer waarde dan elke andere sneaker voor mij.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Er zijn nog een aantal paartjes die ik heel graag zou willen toevoegen aan mijn collectie. Echter heb ik wel altijd gezegd dat ik geen duizenden euro’s aan resale ga betalen, al zou ik voor sommige paartjes een uitzondering maken.

De paartjes die nog op mijn wish list staan zijn:

  • Nike Air Max 1 Blue Ribbon Sport Powerwall (brs) 2005
  • Nike Air Max 1 Atmos Desert Camo 2013
  • Nike Air Max 1 Atmos Elephant 2017
  • Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon 2018

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Als ik heel eerlijk moet zijn, kom ik weinig in de fysieke winkels en doe ik veel online. Zeker nu in deze periode, maar voorheen paste het ook niet altijd in mijn drukke schema.

Wel vind ik Maha Amsterdam een hele toffe zaak! Hier koop ik dus ook geregeld wat paartjes.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Persoonlijk heb ik totaal niks met de merken Balenciaga’s & Alexander Mcqueen.

Deze zijn naar mijn mening te grof, en de zool is heel erg aanwezig wat ik minder vind. Deze zal ik dus zelf nooit van mijn leven aanschaffen en dragen.

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Er zijn weinig paartjes waar ik echt heel veel moeite voor heb moeten doen. Dit ook omdat ik er vaak ook voor kies een paartje niet via resale te kopen, als ik deze zelf niet heb kunnen kopen.

Wel heb ik een hoop zoekwerk gehad naar het paar: Nike Air Max 1 SIZE! Dusk To Dawn. Dit paar wilde ik perse aan mijn collectie toevoegen.

Tijdens de release van dit paartje, had ik helaas geen geluk om dit paar te kunnen bemachtigen. Na een aantal maanden heb ik via via nog ergens een nieuw paar in mijn maat kunnen overnemen voor een prima prijs.

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Wees jezelf en koop wat je leuk vindt! Niet elk paartje in je collectie hoeft een gehyped paartje te zijn. Er zijn genoeg ondergewaardeerde paartjes die je aan je collectie moet toevoegen.

En het allerbelangrijkste: wees supportive naar andere in de sneakerscene. Geef support, en dan ontvang je support. Ik heb met de jaren zoveel mensen mogen ontmoeten in de scene, en dat is ook het allerleukste wat er is. Hier kunnen mooie vriendschappen uit voort komen!

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Dat is een paartje wat ik heb kunnen kopen voor een prijs, wat je nu niet meer voorbij ziet komen. Dat gaat om de Nike Dunk Low White/Oatmeal Wmns.

Deze heb ik 5 jaar geleden in de Nike outlet store gevonden voor €30 euro. Dit was uiteraard nog voor de Dunk gekte. Een tof paartje, voor een spotprijs dus!

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby?

Veel! Ik ben dagelijks veel actief op social media, waar uiteraard veel sneaker news en content voorbij komt. Op mijn vrije dagen pak ik ook altijd even een moment om mijn sneakers te cleanen als dit nodig is, en reorganiseer ik soms mijn sneakerkast.

Ook plan ik geregeld met mijn beste vriend een road trip in, om op verschillende spots sneaker content te shooten. Naast mijn beste vriend, die bytheway alles over heeft om de goede angle te vinden voor de foto, helpt mijn zus mij ook geregeld.

Mijn zus heeft een opleiding gevolgd op de fotovakschool, waardoor zij mij vaak met de scherpste foto’s kan helpen. Ik heb dus genoeg hulp met het shooten van sneaker content.

Echter sinds de corona plan ik vaker dit soort dagen in, zodat ik altijd iets te doen heb op mijn vrije dagen.

P.s. ik ben op dit moment ook bezig met het boek Shoe Dog by Phil Knight. Besteed ik dus veel tijd aan sneakers? Soms iets te veel!

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

Ik krijg veel leuke complimenten m.b.t. mijn collectie. Mijn zwager is echter ook een sneakerfreak, en dat maakt het extra tof als je toch het paartje kan beethouden die hij wel heeft kunnen kopen en ik niet.

Aan de eettafel bij mijn ouders thuis gaat het dus ook geregeld over de nieuwste releases. Mijn man is echter niet heel enthousiast over mijn collectie. Hij bemoeit zich er niet mee, maar snapt niet waarom ik zoveel sneakers moet hebben.

Hij is zelf al tevreden met 3 paar in zijn kleine collectie. De merken die hij leuk vindt zijn: Karhu, Asics en New Balance. Hij zegt altijd dat ik zelf moet weten waar ik mijn geld aan uitgeef, maar ziet toch liever wat minder nieuwe paartjes binnen komen. Uiteindelijk is wel zijn motto: happy wife is a happy life hahaha.

Ik laat mijn latest pick ups ook vaak bij mijn ouders bezorgen, aangezien ik zelf niet altijd de tijd heb om het pakketje aan te nemen. Op het moment dat ik mijn pakketje ophaal bij mijn ouders, hoor ik mijn vader altijd mompelen aan de andere kant van de woonkamer. Heb je nou weer een paar gekocht? Heb je nog niet genoeg?

Maar verder krijg ik altijd wel leuke reacties, en wordt ik geregeld op straat aangesproken over het paar wat ik aanheb.

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Op mijn instagram: @PRSCLLAHG