Sneakerplaats interview met @siemon76

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Ik ben Simon Huiskes, woon in het mooie zuiden van…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Ik ben Simon Huiskes, woon in het mooie zuiden van het land (Heerlen) samen mijn vriendin (zangeres) Gabriella Massa en Luna (hond). Van beroep ben ik stucadoor.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Als kind was ik al dol op sneakers, maar het is pas echt begonnen toen de Nike Air Max 1 uitkwam, ik mocht ze in begin niet van m’n ouders hebben omdat ze te duur waren en ben ervoor gaan werken en jaren later 1991 kon ik dan eindelijk een paartje kopen.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Mijn alle eerstejaars paartje was een Air Max 90 met oranje, hiervoor had ik bloed zweet en tranen voor gewerkt. Daar ging ik bijna mee naar bed haha, had ze altijd aan en heb ze 2 jaar non stop gedragen, daarna kwamen er steeds meer bij maar dan Air Max 1.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Nike…. Air Max 1. Ik heb ook niks anders dan dat, ik vind het een top model beste wat Nike ooit gedaan heeft.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Ik heb op dit moment 69 paartjes, ik heb in m’n jeugd al eens een collectie verkocht en ben heel veel later weer opnieuw begonnen met verzamelen

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

Mijn favoriet is toch wel de Nike Air Max 1 Viotech, heb daar best veel moeite voor gedaan om die in m’n handen te krijgen, zeker jaren naar gezocht.

Maar wachten wordt beloond en heb ze kunnen bemachtigen in mijn maat brand new, ook al waren ze nieuw ze hadden wel een soleswap nodig. De midsole was peperkoek, helemaal uitgedroogd nooit opgelopen.

Toen kon ik op zoek gaan naar een geschikte donor. Die ik gelukkig snel heb gevonden op korte termijn, meteen een afspraak gemaakt met Marcel Scheper Dutch_sneaker restorer. Hij heeft de swap uitgevoerd, een echte vakman, toen ze klaar waren kon m’n ogen niet geloven super vet geworden.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

De cherry’s zou ik heel graag willen hebben, maarja voor dat geld heb je ook een auto! Misschien dat ik eens geluk heb en de kans krijg om ze voor een leuke deal in handen te krijgen.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Eigenlijk niet, meestal koop ik via groepen op social, en enkele keren bij Stockx als ik ze echt niet krijgen kan. Bij Vinted heb je soms ook een leuke deal.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Wat ik de lelijkste sneaker vind is de adidas Yeezy, daar kun je wel mee op de maan lopen.. hahaha deze zal ik nooit kopen of dragen!

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Dan hebben we het ook weer over de vio’s, om deze in een nieuwstaat te vinden ook nog in jou maat valt niet mee, ook de flamingo pink pack viel ook niet mee, heb ze dan ook nieuw gevonden.

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Wat ik mee kan geven, en waarvan ik geleerd heb is dat wat je wilt kopen op een lijstje moet zetten, en niet meteen op het eerste paartje afgaan wat je tegenkomt, kijk verder en vergelijk als je de mogelijkheid hebt.

En vraag altijd aan gevorderden naar de legit check….. heel belangrijk natuurlijk.

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Mijn grootse steal is de Nike Air Max 1 Watermelon. Deze heb ik gekocht voor 120 brand new,. zoiets gebeurt je nooit meer, dat was op Vinted ze stonden pas 30 min online dus was er snel bij.

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby?

Ik besteed ongeveer 1 uur per dag aan m’n sneakers, ik probeer mooie shots te maken, en ben bezig met het scoren van nieuwe paartje, je kijkt altijd wel een paar uurtjes per dag op social voor nieuwe releases.

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

Mijn vrienden en kennissen zeggen vaak…… heb je alweer nieuwe? En van …. die had je toch al?

Soms vragen ze …kun je me ook zo’n paartje regelen? En dan zeg je de prijs …. uhmmm laat maar zitten!

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Je kunt mij vinden op Insta: @siemon76