Sneakerplaats interview met @sileon008

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Ik ben Patrick Sileon, 42 jaar en geboren en getogen…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Ik ben Patrick Sileon, 42 jaar en geboren en getogen in Apeldoorn. Ik werk nu 2,5 jaar op de klantenservice van een energie vergelijkingswebsite.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Bij mij is het begonnen in de jaren 90 op de middelbare school. De eerste sneaker waar ik echt achteraan ging was een BW (sail/bordeaux). M’n oom ging in die tijd een keer naar Amerika en toen heb ik gevraagd of hij voor die wilde kijken. Hij heeft ze toen niet kunnen vinden, maar dat was voor mij wel het begin.

Toen ik 14 was begon ik te basketballen en vanaf toen kwamen voor mij de Jordans (9 t/m 13) in beeld. Nadat ik van school ging heb ik van 2000 tot 2005 bij Foot Locker gewerkt en daar begon het virus wat ernstigere vormen aan te nemen. Maar in die tijd was het voornamelijk de AM90 waar ik op liep.

Na mijn Foot Locker tijd ben ik een hele tijd uit de game geweest en heb ik jarenlang op mijn AM90 verzameling geteerd en dus ook echt helemaal afgedragen. In 2016 is het virus weer aangewakkerd en begon het echte verzamelen.

Vanaf dat moment ging de volledige aandacht op de AM1. In het begin misschien iets teveel kwantiteit ten opzichte van kwaliteit, maar daar begint langzaam verandering in te komen.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Ik weet mijn eerste 2 paar sneakers nog. De eerste waren een paar Asics en het tweede paar waren Kangaroos. Welke modelletjes het precies waren weet ik niet meer, maar beide kan ik me nog goed herinneren.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

De Jordan 11 Concord is wel mijn all time favorite sneaker. Alles eraan is gewoon iconisch. De shape, de kleur, de patent leather finish, de terugkeer van MJ in de NBA, gewoon een must have voor mij. Dus ik was ook blij dat die in 2018 weer een release kreeg.

Maar zoals je waarschijnlijk al wel op mijn insta pagina gezien hebt is de Nike Air Max 1 mijn favoriete model om te dragen en te verzamelen. Voor de meeste sneakerheads onder ons waarschijnlijk ook wel het favoriete modelletje.

1 model, maar toch zoveel verschillende stijlen waar je je nog steeds mee kan onderscheiden.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Op dit moment heb ik ongeveer 120 paar in mijn collectie, waarvan zo’n 90-95 paar AM1. Daarnaast heb ik nog een aantal modelletjes zoals de Nike Air Max 90, Nike Air Max 180 en Jordan 11.

6. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Dan ga ik toch voor de Atmos x Nike Air Max 1 Elephants (retro). Waarschijnlijk niet de meest originele keuze, maar dat zal dan ook niet zonder reden zijn.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Ik heb nog een behoorlijk lang lijstje (waaronder paartjes waarvan ik weet dat ik ze nooit zou kunnen betalen).

Maar als ik kijk naar de paartjes die haalbaar zijn dan staan de Nike Air Max 1 “Grand Piano” en Nike Air Max 1 “Polka Dot” wel bovenaan. Dus mocht iemand die nog in een US8 hebben of weten te liggen, hit me up.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Ik bestel de laatste tijd weinig meer van websites. De meeste releases zijn ook raffles, dus het is L after L helaas. Af en toe heb ik wat geluk in de SNKRS app, maar het meeste haal ik van StockX af. Niet altijd de meest gunstige prijzen, maar wel zonder problemen.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Crocs. Punt!

Maar als het om sneakers gaat zou het de Adidas Yeezy zijn. De 350 is op zich nog niet zo verkeerd, maar hier zou niemand naar omgekeken hebben als Kanye er niks mee te maken had. Daarna werden ze alleen maar lelijker, met als absoluut dieptepunt de 450 die er binnenkort aankomt.

10. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Jullie kunnen me volgen op Instagram @sileon008. Ik hoop daar nog veel paartjes te kunnen laten zien de komende tijd.