Sneakerplaats interview met sneaker customizer @ChickMakesCustomKicks

Wil jij meer weten over custom sneakers? Wellicht is onze “custom sneakers” pagina dan iets voor jou. Bekijk hem hier!…

Wil jij meer weten over custom sneakers? Wellicht is onze “custom sneakers” pagina dan iets voor jou. Bekijk hem hier!

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Mijn naam is Emmy Joane, ik ben 36 jaar oud en ik customize sneakers, ik woon in Kampen.

2. Wat is jouw “customizer naam” en hoe ben je daar op gekomen?

Mijn Customizer naam is: Chick Makes Custom Kicks deze naam is voortgekomen uit mijn persoonlijke pagina Chicks on kicks.

Ik wou graag een naam die een soort van connectie had met mijn eigen persoonlijke instagram page, zodat mensen zouden weten dat er een verband was.

3. Wanneer ben je begonnen met het customizen van sneakers?

Ik ben officieel begonnen op 7 maart 2019 met het customizen van sneakers. Mijn eerste ervaring was eigenlijk per ongeluk.

Op een paar oude Nike Air Force 1 van mijn dochter tekende ik met posca stiften een nijntje, deze poste ik en kreeg daar veel leuke reacties op en toen was het hek van de dam.

4. Weet je nog wat jouw eerste customs waren? Zo ja, welke was dit en heb je daar nog foto’s van?

Dat waren dus die Nijntje air force 1. Ik weet niet of ik er nog foto’s van heb, het was echt zo’n keukentafel foto haha

5. Welke merken en modellen customize jij vooral?

Sta je ook nog open voor andere merken en modellen? Voornamelijk Nike, Air Max 1, Air Force 1 en de Air Max 90 zijn geliefd, daarnaast sta ik zeker open voor andere modellen en merken, maar tot nu toe is dit nog niet in aanvraag geweest.

6. Hoeveel customs heb jij nu ongeveer gemaakt?

Ik denk dat ik nu op zo’n 30 customs zit, niet erg veel maar ben ook nog maar een jaar bezig. Daarnaast vind ik ook dat het goed moet zijn en geen fabriekswerk.

Mensen krijgen wel echt iets moois, het hele pakket, van mooie customs tot aan de doos en de verpakking wil ik graag dat alles er top uit ziet.

7. Wat is, volgens jezelf, jouw allermooiste paartje custom sneakers?

Hmm ik heb er 2, mag dat? Haha, dat is toch wel de Air Force 1 TD Leopard Gold en daarnaast een hele speciale die ik heb gemaakt voor Fresku; de Nike Air Max 1 Wonderwoman.

8. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw custom sneakers?

Je kan beter vragen hoe kom ik van mijn inspiratie af! Haha, soms word ik er gek van haha, ik kan er zelfs soms niet van slapen.

Als een klant tegen mij zegt; Ik wil graag deze kleuren en dit of dat, dan gaan alle molentjes gewoon aan en dan zie ik het ontwerp helemaal voor mij. Ik luister graag naar wat iemand graag wil, mensen betalen er voor dus moet het ook goed zijn.

Vaak kan ik goed visueel maken wat er gevraagd word. Dus dat teveel hebben aan inspiratie helpt mij ook weer goed haha

9. Maak jij ook customs op afspraak? Zo ja, wat heb je dan nodig qua input en hoe ziet dat proces er uit?

Ik ontwerp zelf sneaker customs die ik gewoon random drop, maar vaak is het ook zo dat mensen iets specifieks willen en dat kan uiteraard ook.

Vaak vraag ik dan wat hun wensen zijn, van wat voor kleuren ze houden, of ze een bepaald thema willen en of ze zelf als iets in gedachten hadden, dat doen ze dan vaak dmv afbeeldingen.

Daarna ga ik voor die persoon aan de slag, meestal maak ik een digitaal ontwerp en maak daar dan aanpassingen op indien nodig, en als alles akkoord is ga ik aan de slag.

10. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Instagram: @chickmakescustomkicks Facebook: Cmck Customs

11. Hoe kunnen mensen jouw customs kopen? Heb je bijvoorbeeld een website of doe je alles via social media?

Op dit moment doe ik alles via social media, een website ben ik eventueel nog mee bezig, maar dat is voor de langere termijn, daarnaast zal er ook een nieuw logo komen en eventueel nog een naamswijzing maar daar ben ik nog niet over uit.

Ik wil eigenlijk als laatste jullie bedanken voor dit interview, ik waardeer het echt heel erg dat er grote platformen zijn die beginnende customizers, zoals ik een kans geven om wat te vertellen en te laten zien. Super tof!

Verder wil ik ook graag iedereen bedanken die mij het afgelopen jaar gesupport, geholpen heeft, tips gegeven heeft, likes, complimentjes, berichtjes heeft gestuurd, daar krijg je echt energie van. Bedankt! ❤️