Sneakerplaats interview met sneaker customizer @lizan_sneakers

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Hi Iedereen, mijn naam is Lizandro Bazilio, 25 jaar geleden ben ik mijn carriere gestart als schilder. Tegenwoordig ontwerp en maak in custom sneakers.

Ik ben geboren in Kaapverdië, om precies te zijn op het eiland Sal. Momenteel woon ik in Rotterdam.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers begonnen en hoe kwam dit tot stand?

Ik kocht mijn eerste paar Nike Air Max 1 toen ik 16 jaar oud was bij de Sport Shoe Center aan de Bergweg in Rotterdam. Ik had ze gezien in het Rotterdams dagblad maar toen der tijd konden mijn ouders deze schoenen zich niet veroorloven.

Ik wilde de schoenen zo graag hebben dat ik een krantenwijk nam waarbij ik de ochtend en avond shift liep. Na 1 maand werken kocht ik de schoenen en heb ik direct ontslag genomen.

3. Hoeveel schoenen heb je in je collectie?

In het verleden gaf ik met enige regelmaat schoenen weg aan mensen die minder bedeeld zijn.

Er is één schoen die ik weg gegeven heb die ik heel graag in de toekomst weer aan mijn collectie zou willen toevoegen, dat is de ‘’Mars Stone’’. Momenteel bestaat mijn collectie uit 54 schoenen.

4. Laatst heb je de cursus van Sneaker school gevolgd, was dit de eerste keer dat je een schoen zelf hebt gemaakt?

Het was de eerste keer dat ik een sneaker helemaal zelf in elkaar heb gezet. Voor ik de cursus ging doen had ik al wel een flink aantal sneakers die ik zelf ontworpen had.

Bij deze schoenen, die gemaakt werden in een massa fabriek, begon de slechte afwerking mij steeds meer op te vallen. De wens en behoefte om zelf strakke stiknaden te zetten werd alleen maar groter.

5. Hoe kwam je op het ontwerp van je eigen schoen? En vond je het moeilijk om materialen en kleuren te kiezen?

Ik kwam bij de Sneakerschool aan met een kant en klaar plan in mijn hoofd. Toen ik alle keuzemogelijkheden zag hangen kreeg ik een complete black out.

Van te voren dacht ik zeker te weten dat ik iets wilde met een zebraprint, zoals je kunt zien heeft die de selectie nooit gehaald.

Het plan wat wel intact bleef was het jungle thema. De eerste stof die ik koos was de roze luipaard print. Roel kwam met de suggestie om de basis wit te houden.

Normaal ben ik helemaal in mijn element als het gaat om het combineren van veel verschillende kleuren maar dit keer besloot ik een ander pad te bewandelen waarin ik toch mijn eigen identiteit terug zag.

6. Wat vind je van het eindresultaat van je eigen gemaakte sneaker?

In één woord GE-WEL-DIG. Ik heb veel enthousiaste reacties gehad maar het mooiste compliment kwam van Roel zelf. Ik had een schoen gemaakt die hij zichzelf wel zag dragen.

Nadat ik de schoen om mijn Instagram had gepost ontplofte mijn inbox met de vraag of ze te koop waren. Dus Nike… Als je dit leest, ik zou mijn schoen graag met jullie uitbrengen.

7. Ben je van plan de cursus nog een keer te volgen om een andere schoen te maken?

Zeker weten! De begeleiding van Roel was heel professioneel. In de 5 daagse cursus heb ik veel geleerd. Geen vraag was teveel en het was een inspirerende ervaring.

8. Voor wie zou je graag een sneaker ontwerpen?

Floyd Mayweather jr, Jay Z of P. Diddy omdat de Air Max 1 wel een goede ambassadeur in de USA kan gebruiken.

9. Als iemand een sneaker van jou wil, hoe gaat dit is zn werk?

Je kunt me vinden op Instagram @Lizan_sneakers. Stuur me een bericht en dan maak ik op basis van je wensen een ontwerp.

10. Wat hoop je te bereiken met Lizan sneakers?

Ik wil van mijn passie mijn werk maken en daarmee andere mensen inspireren om hun dromen na te jagen.

Een wereldwijde doorbraak met mijn merk zou natuurlijk een leuke bijkomstigheid zijn.

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring