Sneakerplaats interview met sneakerfreak @sneakerastic

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Mijn naam is Steven, op Instagram @Sneakerastic en ben 29…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Mijn naam is Steven, op Instagram @Sneakerastic en ben 29 jaar oud. Ik ben getrouwd en ben de vader van 1 dochtertje en over minder dan een maand komt de 2e al.

Het beroep dat ik uitoefen is fysiotherapeut en naast mijn grootste hobby als sneakerverzamelaar, vind ik het leuk om erg actief bezig te zijn in de fitness of met hardlopen.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Mijn liefde voor sneakers was er eigenlijk al vroeg toen ik begon met skateboarden. Door het boarden had je eigenlijk om de zoveel maanden een nieuw paartje schoenen nodig omdat ze snel afsleten.

Dus ik spaar zoveel mogelijk om telkens een ander paartje uit te kunnen kiezen. In die tijd waren het voornamelijk merken zoals DC en Emerika wat ik droeg. De keuzes die ik toen al maakte was dat mijn schoenen bij mijn outfit matchte.

Tot op een gegeven moment de Nike SB Zoom Tre ‘Safari’ uitkwam. De print was ik meteen verliefd op en heb daarbij ook het bijpassende jasje gekocht (die ik nog steeds heb). Na een tijdje stopte ik met skateboarden en heb ik mijn eerste AM1 gekocht. Deze schoen maakte eigenlijk elk outfit af en paste ook overal bij.

Vanuit daar merkte ik dat nog steeds erg geïnteresseerd was in sneakers, maar er door de studie gewoon geen geld meer voor ‘over’ had. Na een tijdje begon ik wat te verdienen en kwamen er meteen een aantal paartje op mijn pad.

Wat begon met 5 paar AM1 die ik droeg en 4 paartjes die ik nieuw in de doos had staan. Veranderde na mijn studie fysiotherapie in elke maand een paartje naar soms elke week een paartje kopen.

Wat resulteerde in een grote kast vol met AM1 en de laatste tijd ook wat Nike SB Dunk Low’s.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Ik weet dat nog heel goed. De eerste echte schoen die ik kocht om te dragen en niet zozeer om mee te skateboarden was het AM1 model (Football Friendly). Die kon je toen gewoon nog bestellen via het internet en had ik nog een discount op ook.

Het perfecte paartje met ook nog een soort van Safari print. De matchende eyelids met de lip vond en vind ik nog steeds echt gruwelijk!

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Deze keuze is voor mij heel makkelijk en dat is sowieso Nike en het model de Air Max 1. Nog nooit heeft een schoen mij zo comfortabel gezeten en past het eigenlijk altijd wel bij je outfit.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Ik heb vorig jaar afscheid genomen van een aantal ‘oude’ paartjes die ik in mijn collectie had. Ik denk dat de teller momenteel op 60 paartjes staat.

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

Mijn favoriete paartje is altijd nog de Air Max 1 ‘Atmos Elephant’. Ik weet nog goed dat deze schoen geretro’d zou worden en dat ik mee deed aan de loting voor die schoen.

Ik had hem uiteindelijk niet gewonnen, maar een vriend van mij wel en die heeft ze uiteindelijk aan mijn vrouw gegeven die ze opeens voor mijn verjaardag had gegeven. Beste cadeau ooit kan ik je vertellen!!

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Ja dat is een lastige vraag voor iemand die altijd weer meer nieuwe schoenen wil. Ik zit er momenteel aan te denken, om wat langer niets te kopen en dan in 1 keer de Nike Air Max 1 ‘BRS’ te kopen. Maar zoals je weet mag dat ook wat kosten.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Als ik kijk naar kleding zoals Parra kleding haal ik nog steeds veel bij Burnside of bij Sparky. Burnside kwam ik vroeger als kind al om te skateboarden en het geeft me een en al nostalgie als ik daar binnen stap.

Voor veel andere schoenen of ook kleding haal ik veel bij Woei.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Als ik kijk naar de schoenen van het merk Balenciaga, ja daar ga ik heel slecht op. Moet wel zeggen dat ik er vooral slecht op ga bij mezelf en bij mannen.

Ik ben 2 jaar geleden in Japan geweest en als ik daar dan een aantal vrouwen op zie lopen, staat het soms wel goed.

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Ik heb momenteel een paartje die nog gerestaureerd moet worden, maar om die in tip top conditie te krijgen is behoorlijk pittig. Dat is de AM1 ‘Polkadot’. Ook heb ik een tijd lang gezocht naar de AM1 Liberty London Blue in mijn maat en dat was ook wel pittig.

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Geniet en koop met mate. Er is zoveel te koop maar probeer wel na elke hunt naar een schoen even te genieten van het feit dat je ze eindelijk hebt.

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Mijn paartje AM1 ‘Atmos Elephant’ Heb ik voor mijn verjaardag gekregen en heb ik dus niets aan uitgegeven. Een dikkere steal dan dat kan ik niet bedenken.

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby?

In het begin van mijn Instagram account was ik er heel erg druk mee, maar ik merkte wel dat het mij teveel tijd kostte. Ik vind Instagram leuk om mijn foto’s te delen, maar vind de hunt naar de sneakers eigenlijk het leukste dus daar probeer ik mij de laatste tijd het meeste mee bezig te houden.

3 foto’s per week plaatsen op Instagram is dan wel het doel. Daarnaast is het altijd gezellig met de homies uit de Breathing Airmax Crew.

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

In eerste instantie super leuk en wisten niet dat ik zoveel schoenen had. Ze verklaren mij soms wel voor gek hoeveel geld ik er aan besteed en hoeveel tijd ik er soms bezig ben.

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Op Instagram kan je mij volgen op @Sneakerastic.