Sneakerplaats interview met sneakerfreak @sneakersotherstuff

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Hi! Ik ben een Ebe, een 23 jarige kunststudent die…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Hi! Ik ben een Ebe, een 23 jarige kunststudent die uit een klein dorpje komt in België.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Mijn liefde voor sneakers is begonnen rond 2015. Het idee dat een schoen een verhaal heeft, een context, een reden, een technologie (soms) is in mijn ogen leuk.

Ik zit nog steeds in een kunstschool en maken is voor mij iets heel interessant. Een schoen heeft dat ook. Niet elke schoen heeft een reden maar sommige silhouetten zijn er niet zomaar gekomen natuurlijk en net dat spreekt mij aan.

Combinatie van kleur, materiaal. Er is altijd wel iemand die dacht van als ik dat en dat nu eens doe dan kom ik bij dat uit en misschien vinden mensen dat leuk en kopen ze het. Ook zelfontplooiing een deeltje.

Ik ben niet de meest uitbundige of extraverte persoon die men kent. Maar mijn schoenen zijn voor mij een soort van expressie.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Absoluut. Mijn eerste paartje was een roshe run (ja dat was hip hé toen in die periode) de aloha versie. Het was ook de eerste schoen die ik zelf als student betaalde. Was er supertrots op en heb ze nog altijd, draag ze ook soms nog. Blijven heerlijke lichte schoenen naar mijn mening.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Ik grijp vaak qua merk naar Nike. Gewoon omdat de schoenen mij op één of andere manier net wat meer aanspreken. MAAR! Ik ben ook een yeezy fan. Kanye slaat ook vaak de bal mis maar ik heb wel ook een aardig aantal schoenen van hem in mijn bezit. Zijn bijna net pantoffels. Comfort is key.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Dat zou nu rond de 150 moeten zitten. Dus valt nog mee hé :p

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

Mijn all time favoriete sneaker blijft wel de air max 97/1 van Wotherspoon!

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Dat is een vraag waar ik echt niet lang moet over nadenken en daar kan ik in volle borst Mars Yards op schreeuwen.

Ik ben obsessed met alles wat te maken heeft met de ruimte en ik vind die schoen echt gewoon geniaal. Het is een vorm dat je anders helemaal niet ziet, de kleuren, het verhaal, alleen het prijskaartje is euh heel triestig.

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Ik ben elke winkel dankbaar. In de tijd waarin we leven lijkt het me als winkel niet evident om eerlijk raffles te houden bijvoorbeeld. Elke winkel mag trots zijn op zichzelf.

Ik hou van ze allemaal, of ik nou iets kan kopen of niet. Shout out ook naar alle skateshops. Ze hebben het zwaar te verduren gekregen de laatste tijd met de dunk mania.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Als het over een silhouette van een merk gaat zou ik zeggen foamposite (nike). Heel lomp en ook gewoon qua design echt mijn ding niet. Misschien ligt dat ook aan mijn generatie deels?

Merk zou ik eerder zeggen puma of reebok. Helemaal niks verkeerd mee, absoluut niet maar qua designs, shapes ben ik niet altijd overtuigd alhoewel reebok echt de laatste tijd ook keihard zen best doet!

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Zonder twijfel de chunky dunky! Ik enterde elke raffle die ik maar tegenkwam. Kreeg uiteindelijk een mailtje van een winkel dat ik gewonnen had. Sprong kilometers in de lucht, toen bleek dat het fcfs was de ochtend erna op de website.

Ik was toen nog steeds niet zeker van het paartje. Zat toen om 9 uur klaar. Ready, set, go en BAM ik had ze gewoonweg gekocht. Echt insane. Ze typeren ook helemaal mij als persoon. Beetje gek.

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Laat je vooral niet gek maken. Draag waar jij je lekker bij voelt. Tegenwoordig primeert vaak het woord hype wat nochtans een heel lelijk gegeven is.

Uiteindelijk gaat het voor mij nog steeds over jezelf te kunnen ontplooien. Laat je niet vangen en wees gewoon jezelf.

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Moonrocks op vinted! Met doos en alles! Heb rond de 130 betaalt, weliswaar used maar was een grail voor mij en dan zo’n koopje vinden en dan gelukkig nog echte ook dat is gewoon echt goud waard.

Zo heb ik daar ook een used paartje rookie of the year gespot. Evenals goede prijs en ik ben er ontzettend gelukkig mee. Niet alle mensen hebben slechte intenties en met je ogen open dan kan je nog veel vinden.

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby?

Ik steek daar belachelijk veel tijd in al zeg ik het zelf. Continu het internet afzoeken voor steals, leuke paartjes, meedoen aan raffles. Ik sta er ook voor op (zelfs in het weekend) dus ik kan me inbeelden dat mensen rondom mij soms denken van jeetje het gaat erover.

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

In eerste instantie vindt iedereen het vreemd. Sommige snappen helemaal mijn liefde voor schoenen niet en ik verwijt hen dat ook niet. Zeker in het begin. Ik geloof ook dat je je moet omringen met mensen die eender welke hobby je hebt, je het gunnen. Ik verwacht ook niet dat mensen me begrijpen. Ik vind het leuk en dat is voor mij het allerbelangrijkste.

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Sneaker gerelateerd ben ik eigenlijk alleen maar te vinden op Instagram. Ik heb mijn persoonlijk account gescheiden van mijn sneakeraccount met bewuste redenen. Niet iedereen houdt ervan ha ha.

Mijn instagrampagina is genaamd: @sneakersotherstuff

Kom langs voor een babbeltje of eender wat!