Sneakerplaats interview met sneakerrestorer @thedutchsneaker

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Ik ben Marcel Scheper, woonachtig in Hoogezand/Groningen, 40 jaar en…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Ik ben Marcel Scheper, woonachtig in Hoogezand/Groningen, 40 jaar en vader van een zoon van 11 en woon samen met mijn vriendin en hondje jimmy!

2. Wat is jouw “customizer/restorer naam”? Zit daar nog een gedachte achter of kwam dat zo ineens in je op?

Mijn (instagram) customizers/restorer naam kwam eigenlijk gewoon zo maar in mij op, ik vind ‘dutch’ wel leuk klinken en sneakrs spreekt voor zich ‘lol’. Zo ben ik op @thedutchsneaker gekomen.

3. Wanneer ben je begonnen met het customizen en restaureren van sneakers?

Ik ben zo’n 9 maand geleden begonnen met restaureren en customizen van sneakers, puur uit bezigheid omdat ik destijds niet kon sporten (fitness was mijn passie).

I.v.m de corona, sneakers waren mijn 2de passie, keek ik zo nu en dan wat filmpjes op Youtube en ik dacht laat ik dat eens gaan proberen, opknappen en iets mooi maken heb ik altijd al leuk gevonden.

4. Weet je nog wat jouw eerste customs waren of wat jouw eerste reparatie paartje was? Zo ja, welke was dit en heb je daar nog foto’s van?

Het is begonnen met een restauratie van iemand wat nu een goede vriend van me is. Het betreft een Air Max 90 met heel veel emotionele waarde voor hem.

Deze vriend van mij is een grote sneaker liefhebber en kent veel mensen in deze wereld. Ik heb de sneaker voor hem gerestaureerd en gepost op Instagram. Dankzij deze post en kennissenkring van hem is het balletje gaan rollen.

5. Welke merken en modellen customize jij vooral? Sta je ook nog open voor andere merken en modellen?

Ik restaureer en customize voornamelijk Nike Air Max 1 en Nike Air Max 90. Daar heb ik mij in gespecialiseerd. Daarnaast is de liefde voor AM1 en AM90 heel groot in Nederland en het zijn ook mijn favoriete modellen.

6. Hoeveel customs en sneaker restauraties heb jij nu ongeveer gemaakt/gedaan?

Customs heb ik niet zo veel gemaakt, daar in tegen heb ik wel heel veel restauraties gedaan en veel soleswap projecten.

7. Wat is, volgens jezelf, jouw allermooiste paartje custom sneakers?

Mijn allermooiste paartje (om te doen) gaat om restaureren, dit betreft de Nike Air Max 1 “Viotech” uit 2003, dat is toch wel mijn favoriet om te doen.

De kwaliteit van toen is niet te vergelijken met nu, met een soleswap en upper restauratie zijn ze weer zo goed als als nieuw.

Als ik een 2de plaats mocht kiezen dan is dat de Nike Air Max 1 “Greystone” uit 2004, gemaakt van hele mooie materialen. Wat mij betreft mogen ze ze allebei wel weer opnieuw uitbrengen

8. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw custom sneakers?

ik ben altijd bezig met goede hiphop op de achtergrond, dan ben ik helemaal in mijn element en dan gaat het allemaal vanzelf

9. Maak jij ook customs op afspraak? Zo ja, wat heb je dan nodig qua input en hoe ziet dat proces er uit?

Ik doe veel voor familie en vrienden maar ik doe ook wel restauraties, customs en sneakercleaning voor andere mensen.

Mensen kunnen mij dan een DM op Instagram sturen. En ik plaats ook regelmatig wat in facebook groepen onder mijn eigen naam (Marcel Scheper). Een messenger bericht is dus ook altijd mogelijk.

10. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Ik ben te vinden op Instagram @thedutchsneaker daar zijn mijn restauraties, customs te vinden

11. Hoe kunnen mensen jouw customs kopen? Heb je bijvoorbeeld een website of doe je alles via social media?

Ik doe alles via Social Media! 😉 Volg mij dus op @thedutchsneaker!