Sneakerplaats interview met @swooshcollective

1. Wie(ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Mijn naam is Floris van de Wouw, 27 jaar oud. Ik…

1. Wie(ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Mijn naam is Floris van de Wouw, 27 jaar oud.

Ik woon in Tilburg samen met mij vriendin, ik ben opgegroeid in Hilvarenbeek.

Ik heb een eigen webshop in sneakers voornamelijk nike, www.swooshcollective.nl

ook te vinden op instagram en facebook, dit is mijn werk en daar houd ik mij voornamelijk heel de week mee bezig.

Oorspronkelijk altijd interieurbouwer en hovenier geweest tot dat ik door mijn ziekte zijn thuis terecht kwam, en schoenen online ben gaan proberen te verkopen. Dat uitpakte tot waar we nu de dag zijn besloten heb om dit te laten groeien tot iets moois.

Verder bestaat mijn week dus voor al uit sneakers en nog meer sneakers want ook dat is mij hobby, buiten dat leuke dingen doen met familie of vrienden.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Mijn liefde voor sneakers is al vroeg begonnen, zo had mijn neef vroeger echt alle gekke paartjes air max 1 die je maar kunt opnoemen. Waar ik natuurlijk jaloers op was want het deed iets, wat precies weet ik eigelijk ook niet. Ook droeg natuurlijk iedereen in de buurt Nike Air Max 1 of Nike Air Max 90, dus je werd er automatisch in gezogen, en daardoor wou je ook al gauw een vet paartje als je zag dat een van je vrienden ook weer iets nieuws had.

Verder is mijn liefde gegroeid door het verkopen, ik ben meer ondernemer dan verzamelaar heb ik gemerkt. Daardoor krijg je veel in handen en hoef je dus ook niet alles te houden wat je eigenlijk altijd wou hebben. Als ik ze soms even heb vast gehad is dat genoeg voldoening haha.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Dat weet ik zeker, het was een Nike Air Max 90 Met een ruiten/blokjes patroon, ik weet niet meer precies hoe ze heten en een foto kan ik niet meer vinden maar naar mijn mening waren ze nep.

Nike’s waren duur en mijn ouders hebben ze besteld uit china ergens toen volgens mij, maar ondanks dat was ik er super blij mee. De 3 echte paartjes die daarna kwamen waren Nike Air Max 90 Wheat Skulls, Nike Air Max 90 City pack Chicago en de Nike Air Max 1 Parra.

4. Wat is jouw favoriete merk en model? 

Mijn Favoriete model is altijd de Nike Air Max 1 geweest, maar het favoriete is er wel af. Ik heb niet meer echt een favoriet paar, ik kan veel modellen waarderen als ze er maar uitspringen voor mij.

Nu draag ik zelf veel Nike Air Max Plus modellen want dit lopen zo lekker, voor uitjes toch nog veel Nike Air Max 1 en soms wat 90s. Ook 95 want die zitten lekker stabiel, en ik loop voortaan zelfs op dunks af en toe want ze zitten stiekem beter dan ik me altijd heb voorgehouden haha.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Moeilijk te zeggen, Meestal koop ik een schoen kijk ik er na en dan leg ik hem weg. Het is gewoon een hebben dingetje erg zat eigenlijk, heb laats toevallig veel uit mijn collectie verkocht.

Het lag er maar en dat vond ik ook zo jammer, dus ik schat mijn collectie zelf nu uit zoon 50 paartjes nog maar, en die bestaan vooral uit exclusieve modellen of samples want dat vind ik echt bijzonder.

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

Mmm Ook dat vind ik lastig want ik hou niet van 1 specifiek paar, ik heb natuurlijk de Nike Air Max 1 Animal Pack Suprême nog nieuw in doos liggen dat is altijd wel mijn grail geweest om die nieuw te hebben.

Verder zit ik momenteel op samples want dat is egt bijzonder dat is er echt maar 1 op zoveel en dan maakt het model me niet zo veel uit, ze moeten wel nieuw zijn.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

Erg zat eigelijk geen, momenteel ik kijk gewoon wat ik tegen kom en wat ik op dat moment tof vind. Heb wel een aantal paartjes zo als de Nike Air Max 1 Kakigori en de Nike Air Max 1 Krss. Die zou ik nog wel graag nog eens hebben daar was ik altijd wel verliefd op, maar als jong manneke helemaal kapot getrapt haha!

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop? 

Ja www.swooshcollective.nl duhhh, haha nee ik heb alleen een webshop en geen winkel. Ik ben ooit een keer in new York geweest in de nike store en daar werd ik als jong iemand mee naar de ontwerp ruimte genomen voor nieuwe ontwerpen en Nike id’s. Daar was ik wel echt van onder de indruk, ondanks ik veel shops cool vind is me dat wel altijd bijgebleven als wauw moment!

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Ja zeg nooit nooit natuurlijk maar ik draag eigelijk al heel mijn leven alleen Nike, heb ooit een keer Adidas gekocht en dat zat verschrikkelijk en het zag er niet uit dus meteen weggedaan. Dus eigelijk zou ik over het algemeen niet snel iets anders dragen dan Nikes! 🙂

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Geen, ik koop al mijn schoenen op toeval. Ik heb nog nooit echt grondig gezocht omdat ik van mening ben dat ik alles toch wel een keer tegen kom. Ik krijg momenteel zo veel schoenen aangeboden en zoveel in handen nu ik zelf sneakers verkoop dat mijn focus meer daar op licht, dan om sneakers voor mezelf te bemachtigen.

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Heb geduld, en laat je niet beïnvloeden door wat een ander wel of niet heeft, koop en draag iets wat je zelf leuk vind en niet omdat het populair is of een ander het draagt. Dat is naar mijn mening het beste advies wat je kunt krijgen, want aan het eind van de dag betaal je gewoon heel veel geld voor een schoen waar je zelf dan niet eens echt tevreden mee bent maar meer doet voor de hype.

Denk aan je portemonnee, als sneakerhead wil je alles hebben en dat is onmogelijk. Er komen toch altijd weer nieuwe paartjes uit die je ook weer wilt hebben, en om alles te hebben kan helaas niet.

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Lastig, ik heb wel regelmatig steals omdat ik het nu uit verkopers mentaliteit bekijk, dus ik koop alles zo goed mogelijk om goeie zaken te kunnen doen.

Maar als ik naar mijn eigen persoonlijke steals moet kijken denk ik toch wel een aantal samples voor wat tientjes kunnen kopen, omdat daar toch nooit echt een vaste prijs voor is, maar wel heel bijzonder al zeg ik het zelf!

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby? 

Elk uur van de dag haha, het houd niet op! Aangezien het mijn baan is om een webshop draaiende te houden en je op je (vrij uren)…. Ook nog met leuke sneakers voor de dag wilt komen, houd het eigelijk nooit op. 

Maar dat vind ik niet erg aangezien je van je hobby je beroep kunt maken is het fijnste wat er is.

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

Van mijn Hobby niet zo veel, maar het Feit dat ik er een bedrijf uit gebouwd heb vinden ze heel knap en ze steunen me ook altijd. Ben uit een slechte periode met ziekte gekomen en daaruit gebouwd wat ik nu heb, dus omgeving en vooral mijn familie is trots op me!

En dat ik nu mijn brood kan verdienen met iets wat ik leuk vind doet iedereen goed om te zien, alleen soms moet ik misschien zelf wat vaker bij stil staan.

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials? (Instagram, Facebook, etc)

Nou iedereen kan me sowieso volgen op Instagram en Facebook, @swooshcollective. En natuurlijk kunnen ze ook altijd mijn webshop bekijken www.swooshcollective.nl Voor leuke dagelijkse en exclusieve sneakers!