Sneakerplaats interview met @The.sneaker.butler

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Ik ben Dwayne van Berkum, 36 jaar oud.  Ik ben papa…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Ik ben Dwayne van Berkum, 36 jaar oud.  Ik ben papa van Jade en er is een kleine opkomst, verder ben ik getrouwd met Maaike. Mijn hobby’s zijn Sneakers, voetbal en fitness.

Ik werk in de zorg met jongere met een gedrachtsproblematiek, hier voor ben ik lange tijd actief geweest in de Retail bij sport gerelateerde winkelketens als Retail manager.

Ik woon in Enschede hier woon ik nu 9 jaar, van oorsprong kom ik uit Delft / Rotterdam. Ik ben voor de liefde dus geëmigreerd.

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

De liefde voor nike is eigenlijk al vanaf kinds af aan. Ik kreeg mijn eerste Nike’s toen ik een jaar of 8 was, dit was de Air Classic Bw de echte Gabberschoen deze droeg ik veel trots, aangezien ik een gabbertje was.

Ik ben begonnen met verzamelen van de Air max 1 vanaf 2005 mijn eerste paartje was de Hazelnut deze kocht ik toen in de sale voor 89 euro toen kon dat nog dat zal nu de tijd lastig zijn door de Hype die momenteel op De Nike schoen is. Mijn kleine krijgt het met de paplepel ingegoten vanaf het moment dat ze kan lopen loopt ze ook op de Max 1.

3. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Vanuit mijn ouders was het de classic bw dit was een verjaardags cadeau, Ik was hier zo blij mee dat ik dit voor de rest van mijn leven ook niet meer zal vergeten.

Zoals eerder aangegeven kocht ik De Air Max 1 Hazelnut als eerst voor een mooi prijsje. Toen ik deze in mijn bezit had werd ik al snel geïnfecteerd door de sneaker virus en volgde er nog een aantal paartjes.

4. Wat is jouw favoriete merk en model?

Nike heeft mij van jongs af aan eigenlijk al in zijn greep / het begon met simpele nike’s en daarna ging ik al snel over naar de air max. maar de Max 1 is wel mijn favoriete max daarna komt de light en structure.

5. Hoeveel sneakers heb je in jouw collectie?

Mijn totale sneaker collectie zit op 76 maar dit varieert uiteraard dit omdat er soms ook weer paartjes weg gaan om vervolgens weer andere paartjes te kunnen kopen.

6. Wat is het favoriete paartje uit jouw collectie?

De Nike air max 1 Elephants Atmos was voor mij mijn grootste Grail deze heb ik vorig jaar eindelijk mogen toevoegen. Ik heb de OG gehad in de periode van 2008 maar deze had ik volledig afgedragen niet wetende dat ze zo populair zouden worden.

Ik kon ze toen voor een leuk bedrag verkopen terwijl ze er niet meer uitzagen dus deed ik dit. Tegenwoordig kan je ze laten repareren dat was toen nog niet. Maar ik heb ze weer dus ik ben erg blij en zal ze ook zeker niet meer aftrappen.

7. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

De Nike Air Max 1 Denham, en de Nike Air Max 1 Size Safari. Deze voeg ik graag nog eens toe, maargoed er zijn er nog wel meer!

8. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Woei Rotterdam ging ik vroeger graag heen, dit omdat het voor mij in de buurt was. Toen ik In Enschede kwam wonen Ging ik graag naar Exclusive, helaas bestaat deze winkel niet meer. Nu is het vooral kijken waar ik me paartje kan scoren.

9. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Adidas Yeezy / vind het maar niks, heel eerlijk vind ik het net een duckvoet. Maar goed iedereen zijn smaak natuurlijk! 🙂

10. Welke sneaker in jouw collectie was het moeilijkste om te vinden/krijgen?

Dat is dan toch de Elephant, deze is behoorlijk aan de prijs tegenwoordig helemaal als je ze resell moet aanschaffen!

11. Wat kan jij als advies geven aan “nieuwe sneakerheads”?

Geduld is een schonen zaak, laat je niet gek maken en koop alleen wat je ook echt tof vind. Alles kopen voor de heb daar loop je op leeg. Of je moet het kunnen missen.

12. Wat is jouw grootste steal geweest?

De Nike air max Susan deze kon ik via via onder retail pakken, hier hoefde ik dus ook niet lang overna te denken aangezien ik het echt een super gaaf paartje vind!

13. Hoeveel tijd per dag of per week ben jij druk met je sneaker hobby?

Dagelijks ben ik er wel mee bezig. Er zit verder niet echt een tijd aan verbonden, het is echt voor de lol de ene dag kan het zijn dat ik er 3 uur mee bezig ben en de andere dag een half uur.

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

Ze vinden het cool en sommige ook wel wat gek. Maar voor informatie weten ze me vaak ook wel te vinden.

Vaak vragen ze ook wel of ik een paartje voor ze kan scoren en of ik weet wat er gaat komen, en waar ze eventueel zelf nog wat kunnen scoren, maar al met al wordt  er altijd wel leuk op gereageerd. Helemaal wanneer ik samen met de kleine meid het zelfde paartje draag krijgen we vaak toffe reacties!

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials? (Instagram, Facebook, etc)

Iedereen kan mij volgen op Insta onder de naam: The.sneaker.butler!! 🙂

hier plaats ik foto’s die ik zelf maak en er zitten ook foto’s bij waar ik eerst de achtergrond als foto heb geschoten, en daarna een sneaker foto die matcht er in bewerk. Om nog toffere afbeeldingen te krijgen wat bijna niet van echt te onderscheiden is!