Sneakerplaats interview with @tomasterrr

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?) Thomas, geboren en getogen tussen de worstenbroodjes en schrobbeler, dat…

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Thomas, geboren en getogen tussen de worstenbroodjes en schrobbeler, dat kan alleen maar Brabant zijn. Wat ik doe in het dagelijkse leven is vooral workshops geven in de muziekstroming rap/hip-hop. Dit doe ik op scholen, muziekscholen, jongerencentra etc.

Verder werk ik met mensen met een (licht) verstandelijke beperking met heel veel liefde en plezier, en ook in dit werk is de insteek vooral rap/hip-hop gerelateerde activiteiten.
Anyway, genoeg over mij: schoenen!

2. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Dat moet wel rond het jaar 2001-2002 zijn geweest. Begrijp me niet verkeerd ik vond schoenen altijd wel tof, zolang als ik me kan herinneren, maar toen was het ook echt mogelijk om iets te kopen van je eigen zuur verdiende krantenwijk centen. En dat voelt toch anders.

Het eerste ‘echte’ paar dat ik kocht en die ik nog steeds erg tof vind is de air max 90 storm. Dit was het eerste paar dat ook lang clean is gebleven ook al was ik 16/17 jaar. Hier werd niet op gefeest. Of mee gevoetbald. Deze schoenen waren voor school en om te chillen. Tot het eerste vlekje erop kwam natuurlijk toen zijn ze alsnog helemaal afgetrapt.

Maar toen was de manier van schoenen dragen al veranderd. Paartjes om af te trappen en paartjes om clean te houden. En dat doe ik eigenlijk nog steeds zo.

3. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Ik heb een echte favo maar dat verhaal heb ik al zo vaak vertel dat ik het even over een andere boeg gooi.

Sinds het hele Nike bespoke verhaal de das om is gedaan, en ik zwaar veel liefde heb voor de paartjes die ik daar heb gemaakt wil ik het daar even over hebben. In totaal heb ik 3 gemaakt.

Nike Bespoke: 2016 -True Blue-

Het Nike Bespoke programma was al een aantal maanden draaiende toen ik aan de beurt was. Op mijn verjaardag (ja ik ben zo erg) plande ik de afspraak, en ik ging er heen met een idee waar ik al een tijd mee rondliep.

Een blauwe versie van een van mijn favoriete CW’s of all time: AM1 GRAPE. Als die laatjes openen met alle stofjes word je enthousiast, hoe dan ook, anders kan je meer beter naar huis gaan. De Bespoke hebben we gemaakt met premium materialen, en met de tekst -TRUE BLUE- een aantal keer terugkomend op de schoen verspreid.

Enige nadeel is, de shape was nog niet top. Dus de honger naar nog een paartje voor de volgende speciale gelegenheid zat er al in.

[modula id=”4390″]

Nike Bespoke: 2018 -THE WEDDNG SHOE-

2018 was het jaar dat ik in het huwelijksbootje ging stappen. En dat stappen wilde ik natuurlijk niet doen op een paar lakschoenen. Een betere reden was er niet om wederom een afspraak te maken in LDN voor een paar Bespokes.

IMO is de schoen zeer clean, zowel op de hak als op de tong geen Nike logo, rustige kleuren, en toffe materialen. De shape is echt insane op deze, de beste van de 3 Bespokes die ik heb gedaan, je krijgt na afloop van je afspraak altijd een stapeltje mee van de stofjes die je hebt gebruikt.

Dit was super handig omdat ik hiermee ging shoppen voor mijn trouwpak. Die werd dus aangepast op de schoenen. Ik koppel vaak herinneringen aan schoenen, weet niet of meer mensen dat doen maar zo werkt het nou eenmaal bij me. Best day ever, heel veel liefde voor deze kicks.

[modula id=”4379″]

Nike Bespoke: 2018 – GREEN AMSTERDAM-

Mensen die me kennen weet dat ik niet alleen van cleane kicks houd maar ook van harige en van mega schreeuwers. Het eerste paartje dat in mijn ogen het schreeuwerige naar de Air Max 1 bracht moest wel de AM1 Amsterdam zijn. Een van de favoriete paartjes ever.

Als een ode hieraan wilde ik dezelfde colourblocking gebruiken voor mijn derde Bespoke afspraak in New York (Londen was toen al dicht helaas). De details wilde ik zoveel mogelijk op de OG Amsterdam laten lijken (kroontje op de tong, vaandel op de kiel) maar dan gepersonaliseerd.

Zo staat mijn naam in het vaandeltje op de achterkant, hoe hard is dat dan. De tong van deze Bespoke heb ik zo dik laten maken als een hoge SB dunk, zodat die niet zo gaat draaien, en de airbubble heb ik dichtlaten zetten zodat je ook nooit last krijgt van een foggy airbubble.

Hoe schreeuwerig wil je hem hebben? Zo dus.

[modula id=”4384″]

4. Welk paartje staat nog het hoogst op jouw verlanglijstje?

OG 1988 met het blauwe oogje. Als iemand hem heeft in maat 9 of 9.5 hit me up! (even spammen tussendoor)

5. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

De twee Nederlandse winkels die er. naar mijn mening echt toe doen. PATTA en Woei.

Er zijn heel wat OV-kilometers gemaakt naar PATTA op het oude adres, die winkel vond ik echt zo tof als jong ventje, Alle sneakers op oude boxen, toffe andere spullen, loved it and still do.

Woei, Rotterdams finest, alle sneakers die daar “vroeger” lagen in de toonbank. Ik bedoel, daar lag alles hè. Alleen daarvoor wilde je het al zien. In mijn woonplaats Waalwijk staat notabene een schoenenmuseum (not even kidding) maar dit klaarde heel dat museum.

Verder wil ik graag even een shout out doen naar RE-ISSUE in Tilburg, daar heb ik echt massa’s gekocht maar tegenwoordig krijgen ze echt helemaal niets meer van Nike, zelfs Zalando dropt betere paartjes. Dat vind ik jammer, aangezien Tilburg toch een redelijk grote stad is ook echt vaag, maar goed dat is mijn mening.

Waar ik echt totaal geen waarde meer aan hecht is die hele SNKRS app, die slaat echt nergens op. Op een aantal toffe video’s en interviews na heeft dit bar weinig met sneakerliefde te maken. Dit zijn gewoon gratis kraskaarten voor iedereen die de app installeert.

Aan de andere kant alles verkoopt toch wel uit dus waarom zou Nike er een zak om geven. Zonde.

6. Welke merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Ik heb echt geen idee om eerlijk te zien. Nike is wel echt mijn ding maar ik zou prima iets anders aantrekken.

Verschillende vrienden van me zijn bijvoorbeeld helemaal gek van de 3 strepen, Diadora of Saucony, en hebben allemaal paartjes in de collectie die ik zou rocken als ik ze had. Het enige verschil is dat ik er me geld niet snel aan uitgeef, op enkele uitzonderingen na dan.

7. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

@tomasterrr, thats it.

O, voor ik het vergeet, check ook even de WOEI KICK IN THE DOOR video, niet alleen die van mij maar gewoon allemaal.