Sneakerplaats review – De nieuwe “Nike Air Zoom Spiridon Cage 2”

In samenwerking met Size? hebben wij de nieuwe “Nike Air Zoom Spiridon Cage 2” mogen ontvangen. Op het eerste gezicht…

In samenwerking met Size? hebben wij de nieuwe “Nike Air Zoom Spiridon Cage 2” mogen ontvangen. Op het eerste gezicht echt een schoen waar je van houdt of die je afschuwelijk vindt. Ik denk dat de meningen zo wel verdeeld zijn over deze schoen, want er is geen tussenweg.

Nike Spiridon Cage - SizeOfficialNL 2 op Sneakerplaats.nl

Toen ik te horen kreeg dat ik deze schoen opgestuurd zou krijgen om hem te bekijken en te beoordelen, hoorde ik in eerste instantie ook bij groep die hem afschuwelijk vond. Het design sprak me niet aan, de kleuren niet, de hele totale “retro” look deed me niks eerlijk gezegd.

Maar toen ik een beetje research ging doen naar dit paartje en ik hem steeds vaker zag, begon ik hem steeds meer te waarderen. Toen ik hem voor het eerst zag op een foto, vond ik hem een beetje een goedkope uitstraling hebben, zo’n schoen die je bij een goedkope schoenenwinkel ziet.

Totdat ik naar de details ging kijken. Elke keer zag ik weer iets nieuw in de schoen wat ik eigenlijk wel echt heel erg tof vond. Overal is over na gedacht. De zool is vet, de Air-unit ziet er gruwelijk dik uit en de openingen bij de hak maken het echt een sportieve schoen.

Nike Spiridon Cage - SizeOfficialNL 3 op Sneakerplaats.nl
Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 op Sneakerplaats.nl

Achtergrond informatie over de Nike Air Zoom Spiridon Cage 2

Maar wat achterliggende informatie over deze schoen, de “oorspronkelijke” Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 komt uit 2003, dat is gewoon 17 jaar geleden… Nike heeft dus even heel goed in de archiefkast moeten zoeken welke paartje ze nu weer wat nieuw leven in zouden blazen. De Spiridon Cage is een erg fijne, comfortabele schoen met een hele agressieve uitstraling. Jullie kunnen vast wel raden waarom hij “Cage” heet. Maar door de ademende mesh is dit een heerlijk zomerschoentje!

Dus hou jij van een heerlijk, comfortabel, sportief en niet zo’n standaard zomerschoentje? Dan is deze Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 helemaal perfect! Zeker een aanrader. Toen ik ze voor het eerst in mijn handen had ben ik van een “hater” in een “lover” veranderd, want wat is dit een heerlijk paartje zeg! Zeker een aanrader voor jullie.
Hij is te verkrijgen voor €140 bij Size? – Jullie shoppen hem hier

Nike Spiridon Cage - SizeOfficialNL 1 op Sneakerplaats.nl