Sneakerplaats review: Jordan 5 Raging Bull 2021

Lees hier onze Sneakerplaats review van de Jordan 5 Raging Bull 2021 Deze blog is geschreven door Sneakerplaats blogger Eireen.…

Lees hier onze Sneakerplaats review van de Jordan 5 Raging Bull 2021

Deze blog is geschreven door Sneakerplaats blogger Eireen.

Jordans zijn een van de populairste sneakers van 2020/2021. Iedere sneaker die dropt is binnen een paar seconde uitverkocht. Een van mijn grootste favorieten blijven de Jordan 1s.

Ik heb afgelopen woensdag een klassieke Jordan in een nieuw jasje binnen gekregen, namelijk: de Jordan 5 Raging Bull 2021. Dit is niet alleen een klassieker maar ook een sneaker met een verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

Maandenlang uitgekeken naar de release

Ik heb maandenlang uitgekeken naar deze sneaker. Hij is uitgekomen in full family size (GS, OG,TD, PS). Fun voor heel de familie dus!

Toen de originele Jordan V-kleurstellingen in februari 1990 op de markt kwamen, waren ze te koop voor $125.

Tinker Hatfield had de sneakers in vier kleuren gedesigned: wit/zwart, zwart/metallic, wit/vuurrood en wit/druif. Dit waren de oorspronkelijke kleuren toen de sneaker uitkwam.

In 2009 werd de Jordan 5 Raging Bull voor het eerst gereleased

In 2009 komt de Jordan 5 Raging Bull voor het eerst uit. De schoen is uniek mede door de felle rode kleur. De schoen is volledig gemaakt van rood suède, ter ere van Michael Jordan’s basketball periode bij de Chicago Bulls.

In 2009 kon je de sneaker alleen als een 2 pack kopen, samen met de Jordan 5 DMP Raging Bull 3m. Deze kreeg je met houten doos met bull’s eyes erop.

Dit pack wordt ook wel de Air Jordan 5 Defining Moments pack genoemd.

Beide paren zijn geaccentueerd met Jumpman-branding op de achterkant van de hiel, een geborduurde ’23’ op de hiel. 23 is het rugnummer van Michael Jordan.

Op de zijkant van de sneaker vind je de beruchte ‘’haaientanden’’ Tinker Hatfield liet zich inspireren door gevechtsvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog toen hij dit iconisch kenmerk op de sneaker zette.

12 jaar geleden dat het Air Jordan 5 Defining Moments-pack uitkwam

In 2021 was het 12 jaar geleden dat het Air Jordan 5 Defining Moments-pack uitkwam. Dit is de second drop van Jordan 5 Raging Bull.

De Air Jordan 5 Retro valt qua maat qua lengte en breedte. Als je van plan bent deze sneaker te kopen, is het raadzaam je normale Nike-maat te volgen. Ik heb zelf de sneaker in 35.5 gekocht. 35.5 is mijn standaard Nike-maat.