Sneakerplaats review – Mason Garments “Astro”

Blog geschreven door Nick Stoop! Ik wil graag eerst even de tijd nemen om aan te geven hoe tof ik…

Blog geschreven door Nick Stoop!

Ik wil graag eerst even de tijd nemen om aan te geven hoe tof ik het vind om een review te mogen schrijven voor Sneakerplaats, hét sneaker platform dat ik al vanaf 2014 volg!

Hessel van Sneakerplaats.com heeft mij een vers paartje Mason Garment Astro’s opgestuurd en vroeg me om ze te reviewen. Natuurlijk ben ik niet de beroerdste en doe ik dat meer dan graag!

Klik op de foto’s om direct door te gaan naar de website van Mason Garments waar je ze kunt shoppen! Of klik hier om te shoppen. Daarnaast hebben wij ook veel Mason Garments sneakers in onze Sneakerplaats sneakerzoekmachine. Check deze hier!

Check ook onze informatie pagina’s over Mason Garments:

Over Mason Garments

Waarschijnlijk denken de meeste mensen (inclusief ikzelf) bij het horen van de merknaam, Mason Garments, gelijk aan Italië, het land waar vrijwel alle high end fashion en sneaker merken vandaan komen. Logische gedachtegang echter, Mason Garments is een Nederlands sneaker merk, opgericht in 2012. Puur Hollands dus!

De keuze voor het materiaal, oog voor detail en het nastreven van perfectie is overigens wel Italiaans te noemen. De sneakers van Mason Garments worden dan ook geproduceerd in Italië om daar te profiteren van de fijnste materialen en het beste ambacht.

Het zal je dus waarschijnlijk ook niet verbazen dat ‘Mason’ in de merknaam Mason Garments verwijst naar een ‘masonic ideology’. Dit houdt in dat je wordt omringd met mensen met dezelfde drive: succesvol worden. De appel valt dus niet ver van de boom, dat blijkt hier maar weer!

Shop deze Mason Garments Astro hier

Mijn review van de Mason Garments Astro – Nostalgico – Off-White

Unboxing van de Mason Garments Astro – Nostalgico – Off-White

De Mason Garments Astro’s die ik opgestuurd heb gekregen kwamen in de off – white colorway een super frisse en zomerse kleur. Perfect voor de zomer en om de Lockdown periode mee af te sluiten. Weg met de donkere tijden en op naar positiviteit!

Toen ik de schoenendoos uit de verpakking haalde merkte ik al meteen dat ik hier te maken had met een merk dat tijd steekt in elk klein detail. De schoenendoos is gemaakt van super stevig karton en op de deksel shined het gouden Mason Garments logo tegen je aan. Wanneer je de deksel van schoenendoos tilt komt de geur van leder je tegemoet, geloof me, daar word je blij van!

Beide schoenen zijn apart verpakt in plastic om ze zo goed mogelijk te beschermen tegen de elementen en tijdens het transport. Als kers op de taart komt elk paartje Mason Garments met een branded schoenlepel. Altijd handig om bij de hand te hebben!

Shop deze Mason Garments Astro hier

De fit van de Mason Garments Astro – Nostalgico – Off-White

De Astro’s die ik opgestuurd heb gekregen kwamen in maat 44. Normaal gesproken heb ik al mijn TTS sneakers in maat 44 maar omdat dit mijn eerste paar Mason Garments is was het wel even spannend of ze ook daadwerkelijk true to size zouden uitvallen. Gelukkig was dit het geval en tijdens het aantrekken vielen me meteen de details aan deze schoen op.

De lederen upper van de schoen bestaat uit een combinatie van panels in wit en gebroken wit, wat ervoor zorgt dat de schoen echt opvalt. De gouden veter ringen en veter uiteinden matchen perfect met het logo op de tong en side panel van de schoen en maken dit paartje echt helemaal af.

De fit van de schoenen is even wennen, ik ben normaal namelijk vaak te spotten op meer sportievere sneaker als Kathu’s of Nike’s. Omdat deze schoenen van leer gemaakt zijn zijn ze wat stugger dan mijn sportievere sneakers.

Na de schoenen ingelopen te hebben en het leer soepel is geworden gaat de schoen zich naar je voet vormen en worden deze Mason Garments echt een paartje die je het liefst de hele dag aanhoud. Vooral tijdens de lange zomerdagen gaan deze een favorietje worden.

Shop deze Mason Garments Astro hier

Het onderhoud van de Mason Garments Astro – Nostalgico – Off-White

Vergeet overigens met lederen schoenen niet het leer te behandelen voor je ze intensief gaat dragen. Hiermee garandeer je jezelf van een langere levensduur en blijven jouw witte sneakers ook langer écht wit.

Ik gebruik hier al jaren de producten van Jason Markk voor, even sprayen met Jason Markk Repel (die je hier kunt shoppen) en je bent good to go.

Bedankt Sneakerplaats! Deze Mason Garment Astro’s in off – white worden 100% mijn go to sneaker deze zomer!

Review door: Nick Stoop
Foto’s door: Jacques Tuyp (WebsiteInstagram)

Shop deze Mason Garments Astro hier

Bekijk hieronder nogmaals alle foto’s van dit heerlijke paartje van Mason Garments

Shop deze Mason Garments Astro hier