Sneakerplaats review – Nike Blazer Low Platform

Naast de ‘Nike Air Huarache – Black Anthracite Black‘ hebben we ook deze iconische ‘Nike Blazer Low Platform’ mogen ontvangen. Met zijn retro uitstraling brengt deze sneaker je weer helemaal terug naar de jaren 90.

Oorspronkelijk was de Nike Blazer een basketbalschoen en daarom ook zeer comfortabel, vinden wij! De sneaker is er in meerdere uitvoeringen, low top en high top, met of zonder platform.

Shop hier deze dikke sneaker!

Wat vinden wij van deze colorway?

Wat is er nou beter dan een strakke witte sneaker met een zwarte swoosh? Precies, niet heel veel! Door het detail van het kleine stukje suede bij de neus is de sneaker niet helemaal wit en persoonlijk hou ik daar wel van. Een dik platform geeft niet alleen extra centimeters, maar tilt je outfit naar een ander niveau.

Deze sneaker kan je lekker casual dragen met een blauwe jeans en een toffe grijze hoodie. Of je combineert dit model met een all black outfit zodat de sneakers er echt uitspringen!

Wat een beetje gek is aan deze sneaker is dat de tong onafgewerkt is. Hierdoor zie je het schuim en dit zorgt voor een zacht effect net zoals het suede bij de neus. De rode swoosh op de tong geeft een subtiele accentkleur.

Bekijk hier de Nike Blazer Low Platform!

Het model van de Nike Blazer Low Platform

Zoals jullie misschien wel hebben gelezen in een vorige review van mij over de Nike Blazer Low ’77 – Brooklyn Splatter, had ik nog nooit een Blazer paartje aangehad. Het model is iconisch en klassiek en bestaat al sinds 1972! Het model is wel wat platter dan we bijvoorbeeld van een Nike Air gewend zijn. Hierdoor was ik sceptisch of ze wel lekker zouden lopen.

Dit paar heeft echt het tegendeel bewezen en door het platform lopen ze nog lekkerder! Het is dan ook officieel een basketbalschoen en daar moet je wel enige metertjes mee lopen. De sneaker valt goed op maat naar mijn mening en ik heb dan ook mijn eigen maat genomen.

Shop deze Nike Blazer Low Platform hier!

Wat vinden wij van deze Nike Blazer Low Platform?

Eerlijk gezegd ben ik best fan geworden van de Nike Blazer en dan vooral deze klassieke colourway. Ik heb eigenlijk geen outfit in de kast hangen waar deze sneakers niet bij past!

De grote swoosh trok gelijk mijn aandacht en maakt naar mijn mening een statement. Zoals eerder gezegd ben ik teruggekomen op het feit dat ik de sneaker in eerste instantie te plat vond. Ze lopen heerlijk en niet minder dan een Nike Air Max model. Ik zou ze ook nog wel in een lekker pastelkleurtje willen zien voor de zomer!

Deze vette sneaker kopen? Klik hier!

Specificatie

Pluspunten

  • De hogere middenzool met dubbele taping zorgt voor een zelfverzekerde en opvallende look.
  • De lage, gewatteerde kraag zorgt voor comfort en een gestroomlijnde look.
  • Zichtbare tong van foam zorgt voor een zachte DIY-stijl.
  • De buitenzool is aan de middenzool bevestigd met een gevulkaniseerde constructie voor een gestroomlijnde look.
  • De stevige rubberen buitenzool met visgraatprofiel biedt grip, robuustheid en een klassieke stijl.

Productgegevens

Ben jij benieuwd naar alle andere Nike Blazer sneakers? Bekijk dan nu het aanbod van deze sneaker in onze sneaker zoekmachine!

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring