Terug in de tijd: de New Balance ‘1000 Shoes’

De New Balance ‘1000 Shoes’, oorspronkelijk gelanceerd in het eind van de 20e eeuw, is een symbool van de avant-garde…

De New Balance ‘1000 Shoes’, oorspronkelijk gelanceerd in het eind van de 20e eeuw, is een symbool van de avant-garde van die tijd. De heruitgave van dit model is een eerbetoon aan deze periode, met een moderne twist die past bij de trends van tegenwoordig.

Innovatie en materiaal

Wat meteen opvalt aan de ‘1000 Shoes’  is het gebruik van de materialen. Het bovenwerk combineert ademend mesh met synthetische overlays, een kenmerkende stijl van vroeger, nu verbeterd met duurzaamheid en comfort. Deze materialen zijn niet alleen gekozen voor hun functionaliteit.

Een stijlvolle ode aan het verleden

Het uiterlijk van de schoen is duidelijk geïnspireerd op de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, een tijdperk van experimenten in de mode- en schoenenindustrie. De schoen gebruikt opvallende kleurencombinaties en de texturen die onmiddellijk teruggaan naar dat tijdperk, maar dan met een hedendaagse flair die aantrekkelijk is voor zowel de moderne consument als de verzamelaar van vintage schoenen.

Met de herlancering van dit model laat New Balance zien dat het mogelijk is om de charme van het verleden te combineren met nieuwe stijl van nu. Deze schoen staat niet alleen voor nostalgie. Dit maakt de ‘1000 Shoes’ een must-have voor zowel sneaker liefhebbers als casual dragers die op zoek zijn naar schoenen met een verhaal.