De Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’

Nike lijkt opnieuw een legendarische sneaker uit de archieven te halen. Dit keer gaat het om de Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’, een sneaker die voor het eerst in 2019 te zien was tijdens Virgil Abloh’s ‘Figures of Speech’ tentoonstelling in het Museum of Contemporary Art (MCA) in Chicago. Volgens de laatste geruchten krijgt deze gewilde sneaker in 2025 eindelijk een wereldwijde release, wat sneakerheads wereldwijd in spanning doet afwachten.

Een iconische samenwerking: Off-White en Nike

Off-White, onder leiding van de inmiddels overleden Virgil Abloh, heeft de afgelopen jaren een onuitwisbare stempel gedrukt op de sneakerwereld. In 2017 bracht het merk ‘The Ten’ uit, een collectie in samenwerking met Nike die bestond uit tien van de meest iconische silhouetten van het merk. Deze collectie zette een nieuwe standaard voor wat een sneaker-collab kon zijn en bracht de streetwearcultuur naar een breder publiek.

Twee jaar na de release van ‘The Ten’ onthulde Abloh een nieuwe, nog niet eerder vertoonde samenwerking: de Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’. Deze bijzondere sneaker was te zien in Chicago’s MCA tijdens de ‘Figures of Speech’ tentoonstelling, waar het werk van Abloh op het gebied van muziek, mode, architectuur en design werd geëerd. De tentoonstelling was een viering van zijn grensverleggende visie, en de ‘Canary Yellow’ was een van de meest opvallende stukken.

Off-White x Air Jordan 1 “Canary Yellow”

De details van de ‘Canary Yellow’

De Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’ belichaamt alles wat fans van een samenwerking tussen Off-White en Nike verwachten. Het silhouet van de iconische Air Jordan 1 blijft behouden, maar met de kenmerkende Off-White twists. De sneaker is voorzien van vergrote overlays, een met foam beklede kraag, en de iconische gestitchte Swoosh op het middenpaneel. Uiteraard ontbreekt de bekende tiewrap niet, die aan het veterpand is bevestigd, een detail dat inmiddels synoniem is geworden met de Off-White x Nike collabs.

Wat we tot nu toe weten

Hoewel Nike de release van de Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’ nog niet officieel heeft bevestigd, is de sneakercommunity al in rep en roer. De beelden van de sneaker uit 2019 doen de ronde, en de verwachting is dat deze release in 2025 een van de meest geanticipeerde sneakerlanceringen van het jaar zal zijn. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar voor fans van Off-White en Nike is dit zonder twijfel een release om in de gaten te houden.

Houd de Sneakerjagers nieuwspagina regelmatig in de gaten voor de laatste updates rondom deze release. Of je nu een fervente verzamelaar bent of gewoon op zoek bent naar een iconisch paar sneakers, de Off-White x Air Jordan 1 High ‘Canary Yellow’ belooft een must-have te worden voor 2025.

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring