Patta viert 20-jarig jubileum met de heruitgave van de Nike Air Max ‘Chlorophyll’

Patta x Air Max 1 ‘Chlorophyll’: Een iconische samenwerking herleeft

Patta, het gerenommeerde streetwear-merk uit Amsterdam, viert in 2024 zijn 20-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal brengt Patta de iconische Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ opnieuw uit. Deze heruitgave is een eerbetoon aan zowel Patta’s rijke geschiedenis als hun langdurige samenwerking met Nike, en belooft een must-have te worden voor sneaker liefhebbers wereldwijd.

Een terugblik op de Patta x Nike samenwerking

Patta en Nike hebben een lange geschiedenis van succesvolle samenwerkingen. Vanaf hun eerste gezamenlijke projecten hebben ze een indrukwekkende reeks iconische sneakers geproduceerd die altijd razendsnel zijn uitverkocht. Een van de meest memorabele samenwerkingen was de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’, oorspronkelijk uitgebracht in 2009 ter gelegenheid van Patta’s 5-jarig jubileum. Deze sneaker werd al snel een favoriet onder verzamelaars en sneakerheads dankzij de unieke kleurstelling en het gedetailleerde ontwerp.

Bekijk hier de Nike Air Max 1  ´Chlorophyll´

Patta herintroduceert de Nike Air Max ‘Chlorophyll’ voor 20-jarig bestaan

Het ontwerp van de ‘Chlorophyll’

De Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ is beroemd om zijn frisse en toch ingetogen kleurenpalet. De sneaker combineert een witte basis met accenten van chlorofyl groen en grijs, wat een stijlvolle en toch opvallende look creëert. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de nauwgezette aandacht voor details dragen bij aan de premium uitstraling van de sneaker.

Het bovenwerk is een mix van leer en mesh, wat niet alleen zorgt voor een visueel aantrekkelijke textuur maar ook voor ademend vermogen en comfort. De iconische Nike Swoosh en het Patta-logo zijn subtiel maar prominent aanwezig, wat de exclusiviteit van deze samenwerking benadrukt. De Air Max 1 ‘Chlorophyll’ beschikt natuurlijk ook over de kenmerkende Air-unit in de zool, wat zorgt voor de bekende demping en het loopcomfort waar de Air Max-lijn om bekend staat.

De heruitgave in 2024

Voor hun 20-jarig jubileum heeft Patta besloten om de geliefde ‘Chlorophyll’ opnieuw uit te brengen. Hoewel de exacte details van de heruitgave nog niet volledig zijn onthuld, is de opwinding onder sneaker liefhebbers al groot. De oprichters van Patta, Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt, hebben al een voorproefje gegeven op Instagram. Op een foto zijn zij te zien met de nieuwe editie van de ‘Chlorophyll’ aan hun voeten, samen met de Nigeriaanse zangeres Tems, die een Nike-doos vasthoudt in het kenmerkende Chlorophyll-groen.

Verwachtingen en beschikbaarheid

De verwachtingen voor deze heruitgave zijn hooggespannen. Patta heeft in de afgelopen twee decennia een solide reputatie opgebouwd binnen de sneakerwereld, en elke nieuwe release wordt met veel anticipatie tegemoet gezien. De Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ zal naar verwachting in de herfst van 2024 verkrijgbaar zijn voor een prijs van €190.

Hoewel de precieze releasedatum nog niet is bevestigd, raden we aan om de sociale media-kanalen van Patta en Nike goed in de gaten te houden voor updates. De kans is groot dat deze sneaker net zo snel uitverkocht zal zijn als zijn voorganger uit 2009, dus zorg dat je er snel bij bent zodra de verkoop start.

Bekijk hier de Nike Air Max 1  ´Chlorophyll´

© 2024 Sneakerplaats.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring