Virgil Abloh

Virgil Abloh is een van de meest besproken namen in de mode van deze dagen. Hij is de oprichter van…

Virgil Abloh is een van de meest besproken namen in de mode van deze dagen. Hij is de oprichter van Off-White en wordt door sommigen een “cultureel icoon” genoemd.

Zijn werk wordt geprezen om zijn unieke kijk op streetwear, en hij staat bekend om zijn gebruik van eclectische materialen.

Maar ondanks alle opwinding is Abloh voor de doorsnee mens nog steeds een vrij onbekende naam. In deze blog geven we je een kleine introductie tot Virgil Abloh en zijn werk. Lees dus vooral verder!

Inhoudsopgave over Virgil Abloh:

Shop alle samenwerkingen van Virgil Abloh hier

Wie is Virgil Abloh en wat doet hij?

Virgil Abloh is een modeontwerper uit de Verenigde Staten. Hij is de oprichter en creatief directeur van het modelabel Off-White. Abloh heeft ook gewerkt als DJ, muziekproducent en architect. Hij is momenteel een van de directeuren van de mannenmodecollecties van Louis Vuitton.

Virgil Abloh werd geboren in 1980 in Rockford, Illinois. Hij groeide op in een buitenwijk van Chicago. Zijn vader was een immigrant uit Ghana en zijn moeder was een inwoonster van Wisconsin.

Abloh studeerde af aan de Universiteit van Wisconsin- Madison met een graad in civiele techniek. In 2009 begon hij als stagiair voor Kanye West te werken. Later richtte hij in 2013 het modelabel Off-White op.

Virgil Abloh’s ontwerpen zijn vaak geïnspireerd door streetwear en hip hop cultuur. Hij heeft samengewerkt met verschillende grote merken, waaronder Nike, Ikea, en Louis Vuitton.

Off White Virgil Abloh

Virgil Abloh is een modeontwerper die zijn eigen kledinglijn heeft, Off-White genaamd. Hij heeft ook voor Louis Vuitton gewerkt als hun ontwerper van herenkleding. Abloh werd in Zwitserland geboren uit Ghanese immigranten.

Hij studeerde architectuur aan het Illinois Institute of Technology. Daar ontmoette hij Kanye West, die hem later zou aannemen als zijn creatief directeur. In 2013 lanceerde Abloh zijn eigen merk, dat hij “Off-White” noemde. De esthetiek van het merk wordt omschreven als “streetwear meets high fashion”.

Off-White is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste merken ter wereld. In 2018 werd Abloh uitgeroepen tot een van de 100 Meest Invloedrijke Mensen van het tijdschrift Time.

Virgil Abloh Louis Vuitton

In maart 2018 werd Virgil Abloh benoemd tot Louis Vuitton’s Men’s Artistic Director, waarmee hij de eerste Afro-Amerikaan werd die een groot Europees modehuis leidde.

Sindsdien wordt hem toegeschreven dat hij het eeuwenoude merk nieuw leven inblaast en een jongere, meer diverse klantenkring brengt.

Abloh’s ontwerpen bevatten vaak elementen van streetwear en popcultuur, en zijn gebruik van felle kleuren en grafische prints heeft hem favoriet gemaakt bij beroemdheden en influencers.

In 2019 werd hij door Business of Fashion gerangschikt als de invloedrijkste ontwerper ter wereld, en zijn debuutcollectie voor Louis Vuitton werd door Vogue uitgeroepen tot een van de beste van het jaar.

Het is duidelijk dat Virgil Abloh een diepgaande invloed heeft op de mode-industrie, en zijn unieke visie helpt de toekomst van de luxe mode vorm te geven.

Shop alle samenwerkingen van Virgil Abloh hier

Virgil Abloh Ikea

In 2017 ging de Zweedse meubelgigant Ikea een samenwerking aan met streetwear ontwerper Virgil Abloh om een limited edition collectie woonartikelen te maken.

De collectie, die geïnspireerd was door Abloh’s belangstelling voor architectuur en design, omvatte alles van vloerkleden en meubels tot keukengerei en beddengoed.

Hoewel de collectie aanvankelijk met enige scepsis werd ontvangen, werd al snel duidelijk dat Abloh’s unieke visie een snaar had geraakt bij de klanten van Ikea.

De collectie was meteen een succes en was binnen enkele minuten na de lancering uitverkocht. In de jaren daarna is Ikea blijven samenwerken met andere spraakmakende ontwerpers, waaronder Loewe en Off-White oprichter Humberto Leon.

Maar het is veilig te zeggen dat de Virgil Abloh samenwerking de meest gedenkwaardige – en meest succesvolle – samenwerking in de geschiedenis van Ikea blijft.

Virgil Abloh Nike

In 2018 schakelde Nike Virgil Abloh in om een lijn sneakers te ontwerpen, geïnspireerd op de iconische Air Jordan 1 van het bedrijf. Het resultaat was de “Off-White x Nike” collectie, met een herwerkte versie van de Air Jordan 1 in Abloh’s kenmerkende stijl.

De schoenen waren meteen een hit, en waren snel uitverkocht. Sindsdien heeft Abloh nog verschillende andere Off-White x Nike sneaker ontwerpen uitgebracht, waaronder de Air Force 1 en de React Presto. In 2019 werd hij uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen van Time magazine.

Het is duidelijk dat Virgil Abloh een kracht is om rekening mee te houden in de modewereld, en zijn samenwerking met Nike is enorm succesvol geweest. Er is geen twijfel dat we in de toekomst nog meer Off-White x Nike sneakers zullen zien.

Virgil Abloh is een van de meest invloedrijke ontwerpers ter wereld en zijn werk met Nike bewijst dat.

Zijn nieuwe Off-White x Nike collectie is een must-have voor elke sneakerhead. Zorg ervoor dat je de vetste items op Sneakerplaats.com shopt voordat ze uitverkocht zijn!

Shop alle samenwerkingen van Virgil Abloh hier